Siyasette ‘Şarap’ kavgası


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yılbaşı hediyesi olarak belediye meclis üyelerine içinde şarap bulunan hediye paketleri göndermesi tartışmaya yol açtı. MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Büyükşehir yönetimine ateş püskürürken, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir’i savundu.

 

Tarih : 1 Ocak 2021 Cuma 16:43

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yılbaşı hediyesi olarak belediye meclis üyelerine içinde şarap bulunan hediye paketleri göndermesi tartışmaya yol açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı hediyesi olarak çeşitli ürünlerden oluşan bir hediye paketi hazırlayıp belediye meclis üyelerine gönderdi. Hediye sepetinde şarap olması eleştirilere yol açtı. Paketin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Büyükşehir yönetimine ateş püskürürken, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir’i savundu.

MHP’Lİ GÖLGELİ: “HİÇ Mİ UTANMADIN! HİÇ Mİ YÜZÜN KIZARMADI?”

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, “CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, yılbaşı hediyesi olarak meclis üyelerine ve ilçe belediye başkanlarına şarap yollamış. Yazıklar olsun. Kocaman harflerle, yazıklar olsun. Performans düşüklüğü diyerek yüzlerce kardeşimizi işinden ettiniz. Bu kardeşlerimizin yerine tam "Üç Bin" kişiyi işe aldınız. "Paramız yok, bütçemiz yok" diyerek göreve geldiğiniz günden beri borçlanma istediniz, hala istiyorsunuz. "İşçilerin maaşını ödeyemiyorum" diyerek mecliste duygu sömürüleri yaptınız. Şimdi de tutup yılbaşı hediyesi diyerek şarap yolluyorsunuz! Hangi kültürün ürünü bu? "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem" diyerek meclis toplantılarında edebiyat yapıyorken, bir yandan da belediyenin parasıyla içki alıp dağıtıyorsunuz. Hiç mi utanmanız yok sizin? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Haramdan, günahtan, vicdandan bihabersiniz onu biliyorduk zaten. Sizin utanmanız da yokmuş, bunu da gördük. MHP Meclis Üyelerimize, MHP İlçe Belediye Başkanlarımıza, malum şahsın göndermiş olduğu içkinin ve hediye paketinin anında iade edilmesi talimatını verdim. Bizim kapımızdan haram giremez. Yetim hakkını yiyen, mazlumun ekmeğiyle oynayan vicdansız zihniyetin bir tek kuruşu hiç giremez. Çünkü bu zihniyette hizmet yok, proje yok, üretim yok, maneviyat yok, millilik yok. Peki ne var? İsraf var. Haram var. Yolsuzluk var. Teröre yardım ve yataklık var. Yalan ve iftira var. Vicdansızlık var. İhanet var. Bu millet, bunun hesabını çok ağır soracak sizden. "Biz bu başarıyı HDP sayesinde kazandık" dediğini günleri unutmadık, bu millet de unutmadı. "Millet aç, işsizlik var, batıyoruz" diyerek çığırtkanlık yaptığını yetmiyormuş gibi, milletin parasıyla içkiler alıp dağıtıyorsunuz, HDP'lileri belediyede kadrolaştırıyorsunuz, vatan hainlerine kucak açıyorsunuz. Az kaldı. Görüp göreceğiniz bu sizin, "her şey güzel olacak" diyerek geldiğiniz bu görevden kaçarak gideceksiniz. Milletimizin, yetim ve fukaranın hakkını gözetmeye devam edeceğiz. Vatan hainlerine kucak açan, haram saltanatına sarılan, vatan evlatlarının ekmeğiyle oynayan zihniyete en büyük dersi vakti zamanı geldiğinde vereceğiz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ERCİK: “SINIFTA KALDINIZ”

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Ercik, açıklamasında, “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yılbaşı hediyesi olarak kentin protokolüne, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine hediye paketi içinde şarap yollamış ne diyelim. Bir kamu kurumunun başındaki bir yöneticinin yaptığı bu hareketin kabul edilebilir, anlaşılabilir bir yanı yoktur. Bu hareketi ile halkımızın değerlerine ne kadar uzak ve yabancı olduğunu da göstermiştir. Bu anlamsız ve akılsızca hareket, vicdan ve ahlak sahibi herkesi incitmiştir. Elbette hiç kimsenin yediğine veya içtiğine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak milletimizin vergileriyle yapılmış içinde şarap olan hediye paketlerini asla kabul edemeyiz. Bu anlaşılamaz ve saçma hareket, insanımızın dini, manevi ve kültürel değerlerine de büyük bir saygısızlıktır. Bu arada meclis toplantılarında, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem" edebiyatı yaparken bu hareketinizle tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirdiniz. Hangi kültüre hizmet ettiğini düşünmeden milletin parasıyla alay edip har vurup harman savurarak böyle boş işlerle, kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan içinde şarap hediye olan paketlerinizi sizlere iade ediyoruz. Her zaman dile getirdiğiniz borçlanmaya evet vermiş olsaydık, her halde bu kolinin içinde başka şeyleri de görmek bizleri şaşırtmayacaktı. Performans düşüklüğü adı altında binlerce kardeşimizi işinden ettiniz. İşten çıkarılan kardeşlerimizin ailelerini de perişan ettiniz. Ama yaptığınız bu büyük hediye paketi yatırımıyla Mersin de sınıfta kaldınız, hatta Türkiye’de sınıfta kaldınız. 2023’e giderken Mersin’in böyle bir paketle gündeme gelmesi bizleri üzmüştür. Ama bizleri sevindiren sizlerin gerçek yüzünü Mersin’in, Türkiye’nin görmesidir” dedi.

CHP’Lİ AKTAY: “BU KENTE VERECEK HİÇBİR ŞEYİNİZ YOK”

AK Parti ve MHP İl Başkanlarına aynı sertlikte yanıt veren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise,  “MHP Mersin İl Başkanı Sayın Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yılbaşı hediyesi olarak yolladığı sepetle kavgaya tutuşmuş, herkese ahlak dersi vermeye kalkıyor. Keşke o sepete biraz sağduyu ve akılla bakabilseydi. O sepette, kooperatif çatısı altında bir araya gelmiş Mersinli kadınların emeği, Mersin’e özgü ürünlerle ürettikleri var yalnızca. Örneğin, Gülnarlı kadın üreticilerin ürettiği kavurga var. Toroslar ilçesindeki kadın üreticilerin elinden çıkan hurma kurusu var… Mut’lu kadın üreticilerin el emeği obruk peyniri, fıstık ezmesi var. Kadın kooperatiflerinin birlikte ürettiği portakallı çikolata var. O sepet için Belediyenin harcadığı her kuruş, Mersinli kadın üreticilere, emeklerinin karşılığı olarak ödendi. Bazılarının alıştığı gibi, aracı şirketler, yandaşa teslim ihaleler yok ortada. Mersin’in üzümlerini, kimin nasıl değerlendireceğine karar vermek hiç kimsenin haddi değildir. Siyaseti insanların ne yediğine ne içtiğine indirgeyenlerin… Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne muhalefet etmek için Mersinli kadın üreticilerinin el emeğine hakaret edenlerin, gerçek dışı beyanlarda bulunanların bu kente verebilecekleri hiçbir şey yok. Umarım Sayın Gölgeli, bu sepet dolayısıyla, Mersin’in yerel değerlerini daha iyi tanıma, Mersinli kadın üreticiler gerçeğini anlama fırsatını da bulmuş olur. Bu vesileyle, Mersin’deki tüm siyasi parti yöneticilerine, sağlık dolu bir yıl temenni ediyorum. Dilerim, Mersin’in gerçek sorunlarına odaklanan, bu kent adına birlikte çözüm üretmeyi hedefleyen bir siyaset anlayışını hep birlikte hakim kılabiliriz” dedi.

CHP’Lİ GÖKÇEL: “KONUYU FARKLI YERE ÇEKMEYİN”

Eleştirilere cevap veren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de “Büyükşehir Belediyemiz Mersinimizde yetişen, kadın kooperatifleri ile üretilen ürünleri hediye olarak gönderdi. Belediyemize ve Vahap Seçer'e topraklarımızda yetişen ürünleri koruduğu, kadın emeğine değer verdiği için teşekkür ediyorum. Türk çiftçisine düşman olanlar anlamaz. Silifke ilçemizde yetişen Patkara üzümlerinden kooperatifimiz tarafından şarap imal edilmiş. Bunu başka yerlere çekmek topraklarımızın değerlerini yok sayan bir zihniyet için şaşırtıcı değil. Onlar için ihale yoksa, yandaşa para kazandırmak yoksa hiçbir şeyin değeri yoktur. Ama biz yurttaşlarımız için varız, onlar için çalışmaya devam edeceğiz. Ürettikleri her ürünün her zerresini tanıtıp, üretmeleri için yanlarında olacağız. Bizim farkımız budur” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA