Toroslar Belediyesi’nden eğitime destek


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Koronavirüse karşı öğrencilerin sağlığını ön planda tutarak, tüm önlemleri titizlikle aldıkları EBA noktalarının sayısını artırdıklarını söyledi.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 12:02

Haber Merkezi

 Toroslar Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmak  amacıyla 26 noktada oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek merkezleri yoğun ilgi görüyor. Belediye, Arpaçsakarlar, Osmaniye ve Yalınayak Mahallelerindeki TORTEK Merkezleri ve EBA Mobil Destek Aracının yanı sıra mahalle muhtarlıklarında ve okullarda EBA Destek sınıfları oluşturdu. Öğrenciler, EBA noktalarında ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan protokolle okullarda oluşturulan destek sınıflarında, görevli öğretmenlerin nezaretinde derslerinden geri kalmayarak eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor.

"ÖNLEMLER, EN ÜST SEVİYEDE TUTULUYOR"

Öğrenciler, tam donanımlı tabletlerin bulunduğu EBA Destek Noktalarında eğitimlerini, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyor. Ders saatlerine göre gruplar halinde eğitim alan öğrencilerin sağlığı ön planda tutularak, tablet ve masalar da düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Tüm öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim hayatı dileyen Başkan Yılmaz, öğrencilerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. EBA noktalarının sayısını artırarak amaçlarının daha fazla öğrenciye destek sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Covid-19 salgınının, eğitimi sekteye uğratmaması için üzerimize düşen sorumluğu yerine getiriyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan hiçbir öğrencinin eğitiminden geri kalmamasını istiyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuz öğrencilerin eğitim faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürebilmesi için ilçemizde 26 noktada EBA Destek Merkezleri oluşturduk. Çocuklarımıza kendilerini  sınıflarında hissedecekleri güvenli bir ortam hazırladık. Dileğimiz, pandeminin bir an önce son bulması ve çocuklarımızın yüz yüze eğitimlerine devam etmeleridir" diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA