Türkiye’ye DEVA için hazırız!


9 Mart’ta kurulan ve pandemi koşullarına rağmen yaklaşık 2 ayda 43 il kongresini yaparak örgütlenme koşulunu sağlayan DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi’ni 29 Aralık Salı günü yapıyor. Kongre hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “29 Aralık’ta yapacağımız 1. Olağan Büyük Kongremiz için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. 80 İl, 485 İlçe, 9 Belde yöneticimiz ve tüm gönüllülerimizle Türkiye için biz hazırız” dedi.

 

Tarih : 23 Aralık 2020 Çarşamba 12:47

Ali Babacan'ın kurucusu olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), örgütlenme sürecini tamamladı. Siyasi Partiler Yasası gereği, bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresi yapması gerekiyor. Bu koşulu sağlayan DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi'ni 29 Aralık Salı günü yapacak. Pandemi koşulları nedeniyle hafta içinde yapılacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler katılabilecek. Genel Başkan Ali Babacan’ın kongrede tek aday olması beklenirken, 1. Olağan Büyük Kongre'de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

VATANDAŞLAR ‘BİZİ KURTARIN’ DİYE BAĞIRIYOR

Kongre hazırlıklarıyla ilgili konuşan DEVA Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Bugüne kadar 43 il kongremizi gerçekleştirdik. Her gittiğimiz kentte büyük teveccüh gördük. Vatandaşlarımız mevcut iktidardan umudunu kesmiş durumda. Gittiğimiz şehirlerde yaptığımız esnaf ziyaretlerinde vatandaşlar, ‘Artık bizi kurtarın bu iktidardan, Açız, Gençlerin hepsi işsiz, Emekli maaşları ve asgari ücret yetmiyor biz ne yapacağız?” diye sesleniyor. Vatandaş perişan. Pahallılık almış başını gidiyor. Hiç kimse bir şey alamıyor. Emekli maaşı düşük. Asgari ücretliler perişan. ‘Ülke uçacak’ diyerek getirdikleri Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, millete fayda yerine zarar getirdi. Çünkü Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi aslında bir sistem değil, sistemsizliğin tam kendisi. Her şeyin en tepeden bir kişinin karar verdiği sistem ne kadar sağlıklı olabilir ki… Kurumlar, hatta bakanlar bile kararları Resmi Gazete’de okuyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ KARA DELİĞE ÇEVİRDİLER”

Özellikle gençlerin ülkeden umudunu yitirmiş durumda olduğunu vurgulayan Babaoğlan, “Gençlerimiz, gelecek planlamalarını başka ülkelerde arıyorlar. Çünkü bu ülkede iş bulabileceklerinden emin değiller. Liyakat desen yok. Liyakatın ölçütü kalmadı.Hukuk desen yerlerde. Adaletin olmadığı yere yatırım gelmez, huzur olmaz. Ülke belli bir zümrenin elinde uçuruma doğru sürükleniyor. Türkiye’yi kara deliğe çevirdiler. Merkez Bankası’nı boşalttılar. Varlık Fonu, Kamu bankaları, Kamu özel işbirliği projelerinin taahhütleri ve TOKİ ile ülke kaynakları yok ediliyor. Yap-İşlet-Devret Projesini de aşarak hazine garantili ödemeler yapıp ülke kaynakları heba ediliyor. Dış politikadaki yanlışlarla, ülkemiz komşularından da dünyadan da artık kopmaya başladı. Bunun sonucunda da sürekli yoksullaşıyoruz. Türkiye’nin birçok sorunu var ancak bunlar çözümsüz değil. Bütün sorunların çözümü için DEVA Partisi hazır. DEVA Partisi olarak Türkiye’nin yarınları için yola çıktık. Çocuklarımızın geleceği için yola çıktık. İşçinin, köylünün, emeklinin hakkını korumak için yola çıktık. Baskıya, hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve yoksulluğa son vermek ve demokrasi ile özgürlükler getirmek için yola çıktık. 29 Aralık’ta yapacağımız 1. Olağan Büyük Kongremiz için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. 80 İl, 485 İlçe, 9 Belde yöneticimiz ve tüm gönüllülerimizle Türkiye için Biz Hazırız. Türkiye hazır, biz hazırız” dedi.

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA