Çiftçinin sığınacağı hiçbir kurum kalmadı!


CHP Mersin milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, borçlarını ödeyemeyen çiftçileri TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Tarımla ilgili sorunları yakından takip eden ve sık sık gündeme getiren Gökçel, iktidarın tarım politikaları sonucunda çok zor şartlar altında üretim yapıldığını ve çiftçilikle uğraşanların artık sığınabilecekleri bir kurum kalmadığını ifade etti.

 

Tarih : 18 Aralık 2020 Cuma 12:10

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada Tarım Kredi Kooperatiflerinin ardından Sulama Birlikleri eliyle de haciz tebligatlarının gönderilmeye başlandığını ifade etti. Gökçel, “Tarım Kredi Kooperatiflerinin hacizlerine, şimdi de Sulama Birliklerinin hacizleri eklendi. Sulama Birlikleri borcunu ödeyemeyen çiftçilerimize haciz tebligatları yollamaya başladı. Üretimin olmazsa olmazı su için, sermaye mantığıyla tedarik yapılmaya çalışıyor. Enerji şirketleri ve Sulama birlikleri eliyle çiftçiler mağdur ediliyor. Çiftçiler, üretim yapanlar özel şirketlerin insafına bırakıldı. Üretim yapmaya çalışan üreticilerin sığınacağı hiçbir kurum kalmadı” diye konuştu. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de kooperatif ve birliklere borcu olan çiftçilerin durumuna değindi. Çiftçilerin çok zor şartlarda ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Gökçel, “Çiftçiler haciz kıskacında, üretim yapamıyorlar, gelir elde edemiyorlar” dedi. Konuşmasında iktidarı eleştiren Gökçel, “Çiftçinin traktörünü aldınız, hayvanlarına el koydunuz, yetmedi suyunu kesiyorsunuz! Allah aşkına siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA