GÜCÜMÜZ YETMEDİ: 3-1


Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında deplasmanda kupanın favori takımlarından Süper Lig ekibi Beşiktaş ile karşılaşan temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, güçlü rakibine 3-1 mağlup olarak kupaya 5. Turda vefat etti. Beşiktaş ise adını 16 takım arasına yazdırdı.

 

Tarih : 18 Aralık 2020 Cuma 10:47

Hüseyin KIRKGÖZ

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, Türkiye Kupası’na 5. Turda veda etti. deplasmanda kupanın favori takımlarından Süper Lig ekibi Beşiktaş ile karşılaşan temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, güçlü rakibine 3-1 mağlup oldu. 11. dakikada Güven Yalçın'ın penaltı vuruşundan yararlanmayan Beşiktaş, maçın ilk yarısını 30' Valentin Rosier ve 39' Cyle Larin'in golleriyle 2-0 önde kapattı. Rakibi karşısında yüzdeli pas isabetiyle oynayan Sergen Yalçın'ın takımı 56'da Güven Yalçın ile skoru 3-0'a getirdi. Temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, 80. dakikada Mertcan Çam ile farkı 2'ye indirdi. Kalan bölümde başka gol olmayınca siyah-beyazlılar 3-1'lik galibiyetle tur biletini aldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

 

10. dakikada Atakan’ın ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Güven Yalçın, Onur Şirin’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Yasin Kol penaltı kararı verdi. 11. dakikada beyaz noktaya gelen Güven’in penaltı vuruşunu kaleci Anıl Demir kornere çeldi. 30. dakikada Tarsus savunmasının hatalı pasında araya giren Rosier, yay üzerinde yaptığı sert vuruşla topu filelere gönderdi. 1-0 38. dakikada Larin’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Atakan, yerden ortasını arka direğe çıkardı. Larin, boş pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0 ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş, 55. dakikada kaleci Anıl Demir’in hatalı pasında araya giren Oğuzhan topa sahip oldu ve pasını hemen arakasında bulunan Güven’e çıkardı. Ceza sahası çizgisinin hemen önünde topla buluşan Güven, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelerle gönderdi. 3-0 72. dakikada N’Sakala’nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Güven’nin plase şutu direğin yanından auta çıktı. 80. dakikada sol kanattan İbrahim Hırçın’ın ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Mertcan Çam, düzgün son vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelerle buluşturdu. 3-1 90+3. dakikada Rosier’in sağ kanattan ortasında N’Koudo’nun penaltı noktası üzerinden vuruşunda kaleci Anıl topu kornere çeldi.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Yasin Kol, Samet Çavuş, Burak Cansız

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu, Rosier, Montero, Vida (Dk. 74 Serdar Saatçi), N'Sakala, Necip Uysal, Dorukhan Toköz (Dk. 63 Kartal Kayra Yılmaz), Atakan Üner (Dk. 74 N'Koudou), Oğuzhan Özyakup (Dk. 84 De Souza), Larin (Dk. 63 Hasic), Güven Yalçın

TARSUS İDMAN YURDU: Anıl Demir, Sefa Durmuş, Şahin Şafakoğlu, Onur Şirin (Dk. 79 Furkan Çetinkaya), Ahmet Furkan Özcan (Dk. 66 Cem Aktaş), Abdussamed Karnuçu, Asım Hamzaçebi (Dk. 66 Mahsun Gediklioğlu), Suat Kaya (Dk. 46 Attila Yıldırım), Mertcan Çam, İbrahim Hırçın, Alperen Pak (Dk. 79 Alper Ademoğlu)

GOLLER: Dk. 30 Rosier, Dk. 38 Larin, Dk. 56 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 80 Mertcan Çam (Tarsus İdman Yurdu)

SARI KART: Dk. 90 Serdar Saatçi (Beşiktaş)

ERGÜN PENBE: “ARTIK LİGE KONSANTRE OLMAK İSTİYORUZ”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tarsus İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Ergün Penbe,  “Öncelikle oyuncularımı tebrik ederim. İyi mücadele ettiler Beşiktaş’a karşı. Keyif aldık. Bu statta olmaktan dolayı mutlu olduk. Ben de ilk kez Vodafone Park’a çıktım, bunun heyecanını hissettim. Bugün istediğimiz tek şey, oyuncularımın maçtan keyif almasıydı. Bunu söyledim kendilerine ve oyuncular da bunu yaptı. İlk yarım saat biraz heyecanlı olmalarına karşın toparladılar. Beşiktaş’ı tebrik ederim, hak ettiler ve kazandılar. Başarılar diliyorum. Lige dönmek istiyoruz, bizim için lig daha önemli. Bu hayalin peşinde koşmak güzeldi. Takımda Beşiktaş’a gönül veren oyuncular var ve onlar için de önemliydi bu maç. Beşiktaş’a karşı forma giymenin hayalini kuran oyunculardı ve bunu yaşadılar. Umarım izleyenlere keyif vermişizdir” ifadelerini kullandı.

“BİR YERLERE GELMEK İÇİN İTİCİ GÜÇ GEREKİYOR”

Ligde zorlu maça çıkacaklarını ifade eden Penbe, “Covid-19 nedeniyle 2 maçımız ertelenmişti. Şu anda bana göre daha iyi yerlerde olmamız lazımdı. Talihsiz maçlarımız oldu. Bugünkü gibi bireysel hataların çok olduğu maçları kaybettik. Puan durumuna göre 10 puan daha fazla toplamamız gerekirdi. Zorlu periyottan en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum” dedi. Birlikte futbol oynadığı isimlerin teknik direktörlük kariyerlerinin iyi şekilde gitmesiyle ilgili de konuşan Ergün Penbe, “Genç hocaların olması beni sevindiriyor. Okan hoca var, Çağdaş hoca var, Erol hoca ve Sergen hoca var. Sıra bize geldi diyelim artık. Ama Süper Lig için arkadan birilerinin itmesi gerekiyor. Yaşadığımız coğrafyada bir yerlere gelmek için mutlaka arkanızda itici gücün olması gerekiyor. Biz de yaptığımız işlerle arkamıza rüzgarı aldığımız zaman umuyoruz ki daha farklı noktalara geleceğiz” dedi. 

SERGEN YALÇIN: “KUPADA SONUNA KADAR GİTMEK İSTİYORUZ”

Beşiktaş Teknik Direktör Sergen Yalçın ise, kendileri adına güzel bir galibiyet olduğunu ifade eden Yalçın, “Oyuncuların performansından memnunuz. Pozitif ve enerjiklerdi. Rakibimiz de iyi mücadele etti, onları da tebrik ediyorum ve Tarsus İdman Yurdu’na sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Türkiye Kupası bizim için önemli. En azından Avrupa’ya gitmek için bir kulvar. Biz de gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bugün de çıkan kadromuz bunun göstergesiydi. 4 günde bir maçlar oynanacak. Takımımızda yeterli oyuncumuz var. 1-2 eksik olmasına karşın kadromuz geniş. Maçlara göre rotasyon da yapabiliriz ama bunu alacağımız sonuçlar gösterecek. Lig zorlu ve uzun bir maraton. Mayısın ortasına kadar uzun bir zaman var. Ligin başlarında biraz sorunlar yaşadık ama performanslar yükselince daha iyi bir noktaya geldik. Şu anda bulunduğumuz nokta da kötü değil, önümüzde uzun bir süreç var. 3 maçlık periyotların da altından kalacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA