Bu bütçe çöküşün bütçesidir!


Mecliste görüşülen Bütçe Kanun Teklifi üzerine konuşan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “Yurttaşa yaramayacak bu bütçe, yine yandaşa, ranta, savaşa kaynak olacak. Artık kimse inkar edemez. Çöküyoruz. İnsanlar ellerine iş-aş yazıp intihar ediyor. Göz göre göre çöküyoruz. Bu bütçe de çöküşün bütçesidir. Ekonomik çöküşe engel olmayacak, yoksullukla, açlıkla cebelleşen halka, derman olmayacaktır. İnkar edilemez diyoruz çünkü tablonun ne kadar ağırlaştığının farkındayız” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2020 Perşembe 12:54

 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan'ın 2021 Bütçe Kanun Teklifi üzerine yaptığı TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.  Bu bütçenin vatandaşın canını en çok yakan meselelerine derman olmayacağını ve kalemler bütünü olduğunu kaydeden Kurtulan, “Günden güne artan giderine, daha cebine girmeden buharlaşan gelirine, haklarıyla, insan onuruyla sürdürmeye çalıştığı hayatına katkı, bu rakamlar içinde yer almıyor. Enstrümanlar aynı olunca, yaratacağı etkinin farklı olmasını beklemek de elbette abesle iştigal. Yurttaşa yaramayacak bu bütçe, yine yandaşa, ranta, savaşa kaynak olacak. Artık kimse inkar edemez. Çöküyoruz. İnsanlar ellerine iş-aş yazıp intihar ediyor. Göz göre göre çöküyoruz. Bu bütçe de çöküşün bütçesidir. Ekonomik çöküşe engel olmayacak, yoksullukla, açlıkla cebelleşen halka, derman olmayacaktır. İnkar edilemez diyoruz çünkü tablonun ne kadar ağırlaştığının farkındayız. Bir yanda her gün kendi rekorunu kıran döviz kurları, diğer yanda açlık sınırında ve altında yaşayan en az 9 milyon insan. Bir yanda covid-19’la arasında sadece bir maske bulunan yurttaş, diğer yanda salgınla yurttaş arasında bir duvara dönüştürülmüş, covid-19 meslek hastalığı sayılsın talepleri ve çığlıkları duyulmayan sağlık emekçileri. Bir yanda 12 milyona varan işsiz ordusu, diğer yanda, her türlü eşitsizliğin, özellikle salgın döneminde tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı eğitim sistemi. Bir yanda bütçe teklifi ile yine ihya edilen sermaye sahipleri, diğer yanda günde ortalama 5 kişinin hayatını kaybettiği, haklarını aramak için yollara düşen, tekmelenen, göz altılarla sindirilmeye çalışılan emekçiler. Adalete inanç, toplumu her alanda bir arada tutabilecek, birlikte yaşamı tesis etmenin temelidir. Ancak siz, yarından beklentisi olmayan bir toplum yaratmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bunu da adalete inançsızlığı derinleştiren politikalarınızla sürdürüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDAR ADALETİN MUMLA ARANDIĞI BİR DÜZEN YARATTI”

 

Siyasi iktidarın eski ortaklarıyla demokrasinin, adaletin mumla arandığı bir düzen yarattığını kaydeden Kurtulan, “Darbe mekaniği devrede” uyarılarımıza rağmen, cemaat örgütlenmesinin, devletin her kademesine yerleşmesi sağlandı. Göz göre göre gelen darbe girişimini “kandırıldık” mağduriyetine dönüştürdünüz. Şimdi de tekrar ama bu kez farklı ortaklarla, toplumu dizayn etmeye çalışıyorsunuz. Sürekli paralel yönetiyorsunuz, önce paraleliniz cemaatti, şimdi de başka ortaklarla yönetiyorsunuz. Çıkarlarınızın çakıştığı anda da topluma hep “kötü arkadaş kurbanı olduk” diyorsunuz. İnfaz düzenlemesi adı altındaki af yasasıyla, çeteleri ve kadın katillerini salı verdiniz. Meclis kürsüsünden yapılan mafya güzellemelerine çanak tutuyorsunuz. Bu elimizdeki bütçenin, örtülü ödeneğinden çetecilere para aktaracaksınız. Örtülü ödeneği, bu yasadışı faaliyetleri sürdürmek için kullanacaksınız. Bütün ortaklıklarınızla, Türkiye’nin başına getirdikleriniz aşırı para ve koltuk hırsınızdan kaynaklanıyor. Cemaatle Türkiye’yi birbirinize pay ettiniz, parsellediniz. Susurluk, sayenizde kanlı canlı toplumun karşısına çıkabildi. Kaçanlarla, sözde kovalayanların suçüstü yakalandığı Susurluk çetesinin, hesap vermesini engellediniz, akladınız. Bu akladıklarınızın, asıl size tehdit olduğunun farkında mısınız? Sırtlarını ortağınıza yaslayarak, yeni paralel iktidar olduklarını ilan edenleri, aklamaya devam ediyorsunuz. Mafya artıklarının devamı rolünü, bu meclis çatısı altında oynayanları, desteklemeye devam ediyorsunuz. Darbe mekaniğinin hala aktif olduğunun farkında mısınız? Demokrasiyi, adaleti her ayaklar altına alışınızda, başımıza bombalar yağmasının önünü açtığınızın farkında mısınız?” diye sordu.
 

“HDP’DEN İNTİKAM ALINIYOR”

 

“Ortağınızla birlikte öyle bir yargı düzeni kurdunuz ki mahkemeler size yarayan kararları vermek için, her yolu mubah görüyor. Gerektiğinde anayasa ve yasaları hiçe sayıyor, gerektiğinde aynı suçlamadan birden fazla kez yargılamalar yapıyor. Gerektiğinde tarafı olunan sözleşmeleri yok sayıyorsunuz. Yargının HDP’den sorumlu ayağının icraat tablosu, iktidarınızın, 6 milyon oy alan ve Türkiye’nin 3. Büyük siyasi partisi olan HDP’yi, intikamla sindirme çabasının ne kadar devasa olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullanan HDP’li Kurtulan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Barış umudunun yeşerdiği masayı devirdiğiniz tarihten bu güne bir kez daha ve yeni ortağınızla Partimize, Partimiz tabanına ve bileşenlerine yönelik soykırım operasyonlarını yoğunlaştırdınız ve halen devam ediyor. Bugün itibariyle 26. Dönemden 6, 27. Dönemden 1 olmak üzere eşgenel başkanlarımız dahil toplam 7 vekilimiz cezaevinde. 37 belediye eşbaşkanımız tutuklu. Bu dönemde de. iki milletvekillerimiz Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerini düşürdünüz. Şimdiye kadarki gözaltı sayıları 16.000’i aşmış durumda. Toplam tutukluluk sayısı ise 5 binin üzerinde. Sürgünde yaşamak zorunda kalanları saymıyoruz bile.  Bu vesileyle zulmünüzden dolayı sürgün yollarında yitirdiğimiz sevgili İbrahim Ayhan’ı da bir kez daha anıyorum. Çürüme böyle böyle başlar. Faşizm, talan, çatışma, inkar, yasaklar ve çözümsüzlük, çöküşe götüren sebeplerdir. Bu çürüyen sistem, kısa zamanda çökecek. Şunu unutmayın ki halkların iradeleri, birlikte yaşamın koşullarını oluşturacak. Ne kadar saldırsanız da demokrasi güçleri ve HDP’liler her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Onların temsilcileri burada ve dimdik ayakta, sözlerini söylemeye, halk düşmanı politikaları ifşa etmeye devam ediyor. Bu çöküş bütçesine karşı halktan yana, yoksullardan yana bir bütçe mümkün diyoruz. Demokrasiyi, hukuku ve insan haklarını, eşit, adil ve özgür bir yaşamı şiar edinmeye devam edeceğiz. Kürt sorununda çözümün de ekonomik krizin çözümünün de bu ilkelerle gerçekleşeceğini biliyoruz. HDP olarak halk lehine, halk için, halktan yana bir bütçenin oluşması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA