Tarsus’ta ölümler arttı, kaymakam uyardı


Koronavirüsün son dönemde en çok etkilediği yerleşim yerleri arasında bulunan Tarsus’ta maalesef, hastalığa bağlı ölüm olayları da hızla artmaya devam ediyor. İlçede koronavirüsten dolayı ölü sayısı 250’yi geçerken, İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Tarsusluları kurallara ve alınan tedbirlere uymaya davet etti.

 

Tarih : 7 Aralık 2020 Pazartesi 14:39

Necdet TAŞ

Koronavirüsün son dönemde en çok etkilediği yerleşim yerleri arasında bulunan Tarsus’ta maalesef, hastalığa bağlı ölüm olayları da hızla artmaya devam ediyor. Hastalığa dayalı olarak ilk vefat olayının geride kalan Nisan ayında yaşandığı Tarsus’ta, özellikle Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte ve en önemlisi de maske, mesafe ve hijyen kurallarına bazı kişilerin uymamasından dolayı vakalar ve ölümler arttı. Tarsus’ta ölü sayısı 250’yi geçerken, Tarsus Devlet Hastanesi başta olmak üzere, kentte bulunan bazı özel sağlık kuruluşlarına giden binlerce vatandaş test yaptırırken, maalesef ki pozitif hasta sayısında da ciddi artışlar yaşanıyor.

“KURALLARA UYUN”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Tarsusluları kurallara ve alınan tedbirlere uymaya davet eden Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, “Kıymetli Tarsuslular; Covid-19 salgınıyla mücadele konusunda alınan ve günlük hayatımızı yakından etkileyen tedbirlerin etkisini en kısa sürede görmeyi ümit ediyoruz. Bu süreçte alınan tedbirlere uymanın hepimiz için insani bir görev olduğunu unutmamalıyız. Salgını bir an önce atlatabilmemiz için, kutlama ve taziye dileklerimizi yüz yüze değil iletişim araçları kullanarak yapmak; taziye, doğum günü, tebrik gibi özel günlerde ev ortamında bir araya gelmeye bir süreliğine ara vermek suretiyle, hepimizin fedakarlıklarda bulunması gerekmektedir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına hepimiz uyacağız ve kalabalık ortamlarda bulunmayacağız. Alınan tedbirler hastalığı önlemede yegâne yöntemdir. Bu gerçekten hareketle; herkesi, kurallara uyma konusunda çok daha dikkatli ve özenli olmaya, uymayanları ikaz etmeye, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, güvenlik güçlerimize ve süreçte görev alan kamu personeline yardımcı olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA