Emzirmeden asla vazgeçilmemeli!


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Orcan Altan, “Yapılan yeni çalışmalarda ve bilimsel verilerde anne sütünde bulunan bağışıklık hücreleri bebekleri koronavirüs dahil birçok enfeksiyona karşı koruduğu bir kez daha gösterildi. Bu nedenle özellikle de pandemi döneminde emzirmeden asla ama asla vazgeçilmemelidir” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 11:34

Haber Merkezi

“Tüm dünyanın koronavirüs pandemisi ile uğraştığı bu günlerde; biz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları da üzerimize düşen tüm görevleri yapmak için seferber olmuş durumdayız” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Orcan Altan, “Her geçen gün çocuklarımızın ve ailelerindeki bireylerin Kovid-19 enfeksiyonuna yakalandığı haberini alıyoruz. Bu süreçte bize gelen en sık sorulardan biri elbette ki emzirme. Koronavirüs ile temas etmiş veya hastalığa yakalanmış olan annelerin bebeklerini emzirip emziremeyeceği veya nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda merak ediyor. Yapılan yeni çalışmalarda ve bilimsel verilerde anne sütünde bulunan bağışıklık hücreleri bebekleri koronavirüs dahil birçok enfeksiyona karşı koruduğu bir kez daha gösterildi. Bu nedenle özellikle de pandemi döneminde emzirmeden asla ama asla vazgeçilmemelidir. Emziren anne eğer Kovid -19 tanısı alan bir bireyle temas ettiyse ve annenin kendisi Kovid -19 enfeksiyonu tanısı aldı ise emzirmeye ara vermesine gerek yoktur” belirtti.

“EMZİRİRKEN MASKE TAKILMALI”

Altan, “Emzirirken veya süt sağımı sırasında mutlaka maske takılmalıdır. Emzirmeden veya süt sağımından önce en az 20 saniye boyunca eller tüm yüzleri olacak şekilde yıkanmalıdır. Yıkanma sonrasında tek kullanımlık havlu ile kurulanmalıdır. Emziren annenin bu süreçte saat, yüzük, bilezik gibi takıları takmaması gerekmektedir. Bireylerin bulunduğu ortam sıkça havalandırılmalıdır. Bireylerin giydiği kıyafetler 60-90 derecede yıkanmalıdır. Bol sıvı tüketilmesi, dengeli ve düzenli beslenilmesi, ayrıca  C vitamini takviyesi önerilmektedir. Eğer emziren anneye Kovid -19 enfeksiyonu nedeni ile medikal bir tedavi başlandıysa; başlanan ilacın tipine göre emzirme devam edip etmeyeceğine doktoru ile beraber karar vermesi gerekmektedir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA