Büyükşehir’den başarılı sporculara ödül


Sporu ve sporcuyu destekleyen çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan Spor Tesisi’nde düzenlediği ‘Spor Ödülleri Töreni’nde başarılı sporculara ve antrenörlerine toplam 570 bin 405 lira ödül verdi. Törende kentin duayen sporcularını da unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, usta sporculara plaket takdim etti. Sporun toplum sağlığı ve refahı için gerekli olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Bütün sporcular ödüle layıktır” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 11:05

Haber Merkezi

Ödül törenine Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Özdemir ile daire başkanları, meclis üyeleri, genç sporcular ve antrenörleri katıldı. Törende başarılı 122 sporcuya takdim edilen 125 ödülle toplam 477 bin 618 lira, yine başarılı sporculara emek veren antrenörlere takdim edilen 65 ödülle toplam 92 bin 787 lira ödül dağıtıldı. Tören kapsamında 188 sporcu ve antrenöre toplam 570 bin 405 lira para ödülü verildi.

“SABIRLA GÖSTERDİĞİNİZ BAŞARIYI TALTİF ETMEK İSTEDİK”

Yaşamlarını yitirmiş Mersinli usta sporcuların anıldığı bir görselin sunumu ile başlayan törende Başkan Vahap Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak spora emek veren, kıt kaynaklara rağmen birçoğunuzun da belki maddi olanaksızlıklarına rağmen sabırla göstermiş olduğunuz başarıyı taltif etmek istedik” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılan ayni ve nakdi yardımlardan bahseden Başkan Seçer, geçtiğimiz yıl malzeme yardımı yapıldığını, bu yıl ise nakdi yardım yapmanın daha doğru olduğuna karar verdiklerini aktardı. Seçer, şunları söyledi: “Başarılı Sporcu Ödülleri’nde bize toplam başvuru sayısı 236 olmuş. Yönetmeliğe uymayan başvuru sayısı 46 olmuş ve faydalanan sporcu sayımız 122 ancak 125 kişi bizden bir anlamda ödül almış olacak. Çünkü aynı sporcu farklı branşlarda ödül sahibi olabiliyor. Bu sporcularımıza vereceğimiz toplam ödül 477 bin 618 lira. Yine faydalanan, onlara emek eden antrenörlerimiz var. Çok önemli. Onlara da buradan şükranlarımı iletiyorum. Çok kutsal bir vazife yapıyorlar.  Bu antrenörlerimize 65 ödül takdim edeceğiz. Bunun da tutarı 92 bin 787 TL. Toplamda 188 sporcuya 570 bin 405 lira ödül vermiş olacağız. Bu geçen yıl 360 bin 622 TL’ydi. Ödül alan sporcularımız arasından Dünya Şampiyonası’nda derece alan sporcu sayımız 3, Avrupa Şampiyonası’nda derece alan sporcu sayımız 6, Balkan Şampiyonası’nda derece alan sporcu sayımız 2 ve uluslararası yarışmalarda derece alan sporcu sayımız da 2.”

“BÜTÜN SPORCULAR ÖDÜLE LAYIK”

Sporun insanları birleştiren ve bütünleştiren bir alan olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Seçer, “Bütün sporcular ödüle layıktır. Spor; bir centilmenlik alanı, insanlık alanı, sevgi alanı, saygı alanı, yardımlaşma alanı, bir takım oyunu alanı. Bu gözle bakmak lazım” dedi. Mersin’in sporun gelişimi konusunda elverişli bir kent olduğunu söyleyen Seçer, “Mersin Türkiye'deki, dünyadaki lokasyonuyla aslında sporda başarıdan başarıya koşabilecek bir kent. Bunun yanında spor turizminin de fevkalâde yapabileceği, özellikle kış mevsimlerinde her alanda, her disiplinde sporcuların rahatlıkla burada kamplar kurabileceği, çalışmalar yapılabileceği imkanlar sunan bir kent. Bu potansiyeli açığa çıkaracak bazı projelere, projeksiyonlara, yatırımlara ihtiyaç var. Saha yapacaksınız, tesis yapacaksınız, konaklama yerleri yapacaksınız, her branş için antrenman alanları yaratacaksınız. İşte o zaman Mersin’i spor kenti yapma yolunda çok önemli adım atarsınız. Biz de bu anlayışla belediye olarak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“HER BÖLGEDE SPOR SAHALARINI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Spor faaliyetlerinin kent genelinde yaygınlaştırılması konusunda semt sahalarını önemsediklerini dile getiren Seçer, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Homurlu sahasının tadilatına başladık. Önümüzdeki ay ortasında bitireceğiz. Bekirde futbol sahası modern bir şekilde yapımını arkadaşlarımız sürdürüyor. Ocak ayında orayı da hizmete sunacağız. Geçtiğimiz aylarda Kültür Park’ta yürüyüşe çıkmıştım. Gençler yanıma geldi, benden bir skate park istedi. Kültür Park içerisinde hem paten hem kaykay hem de bisiklet sporlarının yapılabileceği çok güzel bir skate parkın arkadaşlarımız tarafından montajı gerçekleştiriliyor. Karaduvar’da çok yönlü sahaların yer aldığı bir spor tesisi oluşturuyoruz. Toroslar’da sentetik zeminli futbol sahası çalışmalarımız var. Kent genelinde sadece merkezde değil Anamur’dan Tarsus’a kadar çok yönlü potaları semtlerde, mahallelerde uygun bulduğumuz, yer sorunu olmayan bütün bölgelerde yaygınlaştıracağız. Semtlerde çocuklarımızın ne kadar çok spor yapabileceği, kötü enerjilerini dışarıya atabileceği alanlar yaratırsak o kadar mutlu bir kent yaratabileceğimizi düşünüyorum” 52 kız öğrencinin geleceğin kadın sporcuları olmak üzere yetiştirileceği Kır Çiçekleri Projesi’nden de bahseden Başkan Seçer, pandemi nedeniyle şu anda evlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin süreç normalleştiği zaman yurtta kalmaya devam edeceklerini anlattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA