Tarım İşçilerine 1 Ekmek 1 çorba!


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, toplumun farklı kesimlerine ulaşmaya devam ediyor. 28 noktada başlayan ve 13 ilçede dağıtılması planlanan projeden Tarsus’ta sabah 05.00’te tarlalarda çalışmak için servislere binen tarım işçileri de faydalanıyor. Soğuk havada içleri ısıtan çorbadan fabrika işçileri ve Tarsus Yaş Sebze Meyve Hali’nde çalışan esnaf da faydalanıyor.

 

Tarih : 26 Kasım 2020 Perşembe 12:38

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geniş kesimlere ulaşan ve memnuniyetle karşılanan projeleri arasında yer alan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, sabahın erken saatlerinde içleri ısıtmayı sürdürüyor. Projeden sabah 05.00 civarında tarlalarda çalışmak için servislere binen tarım işçileri de faydalanıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan ve kış aylarının gelmesiyle birlikte bu yıl da başlatılan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, 6 ilçede 28 noktada yurttaşlara ulaştırılıyor. Sıcak çorbalar önümüzdeki günlerde 13 ilçenin tamamında vatandaşlara dağıtılacak. Büyükşehir’in Aşhanesi’nde usta aşçılar tarafından hijyenik koşullarda hazırlanan mercimek çorbası, yemek dağıtım araçlarına yerleştiriliyor ve belirlenen programa göre her gün farklı noktalarda sabah 07.00-09.00 arasında dağıtılıyor.

SABAH 5’TE EMEKÇİLERE ULAŞTIRILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde gerçekleştirilen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında tarım işçileri de unutulmuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Tarsus’ta her hafta Salı günü havanın daha aydınlanmadığı saat 05.00’te Gazipaşa Bulvarı üzerinde işe gitmek için servis bekleyen veya servislerle bölgeden geçen ve aralarında kadınların da bulunduğu emekçilere sıcacık çorba dağıtımı yapılıyor. Soğuk havada içleri ısıtan çorbadan bölgeden geçen fabrika işçileri de faydalanırken, aynı gün Büyükşehir ekipleri Tarsus Yaş Sebze Meyve Hal kompleksi içinde yer alan esnafa da sıcak çorba dağıtımı yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası mersin.bel.tr’de de duyurulan çorba dağıtım noktaları arasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri de yer alıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA