Dinçer; “Esnafa hibe desteği yolda”


Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, TESK nezdinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yapılan görüşmeler sonucu Cocvid 19 salgınından etkilenen esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz ücretine hibe desteği verilmesi için düğmeye basıldığı müjdesi verdi.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:54

Haber Merkezi

Başkan Dinçer, Ticaret Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2021 yılı görüşmelerinde Covid 19 salgınından en büyük zararı gören esnaf sanatkarların yaşadığı sorunlar ve zorlukların gündeme getirildiğine dikkat çekti. Söz konusu görüşmelerde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından Covid 19 salgınından en büyük zararı gören esnaf ve sanatkarlara üçlü destek paketi müjdesi geldiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Üst kuruluşumuz TESK tarafından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan tarafından salgından etkilenen esnafımızın elektrik, kira, su , doğalgaz ücretlerine hibe desteği verileceği bizzat açıklandı” dedi.

ESNAFIN TALEPLERİ KARŞILANACAK

Başkan Dinçer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan esnafa üçlü hibe desteğini değerlendirerek, “Sayın Bakanımız özellikle okullarda kantin işleten esnafımızdan okul idarelerince kira bedeli alınmaması, bunun yanında kahveci, servisçi, kırtasiyeci, fotoğrafçı vb gibi salgında etkilenen esnaf sanatkarlarımızdan elektrik, su, doğalgaz ödemeleri karşısında belirlenecek miktarda hibe ödeme yardımında bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığına taleplerini ilettiklerini açıkladılar. Bu destek salgından ötürü iş yapamayan esnafımızın yarasına kısmi de olsa merhem olacaktır” dedi. Başkan Dinçer üçlü desteğin ikinci ayağının ise oda kayıt belgesine ertelemeyi kapsadığını ifade ederek, “Salgın döneminde kredi talebi olan esnafımızın taleplerinin karşılanmasında gerekli olan oda kayıt belgesinin alınması taahhüdünü verme şartıyla üç ay sonrasına bırakılma imkânı sağlanmıştı. Bu kapsamda, süre uzatımıyla ilgili taleplerimizin değerlendirilmesi için konunun Halkbank ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletildiği açıklanmıştır.  Aldığımız bilgiler doğrultusunda Halkbank Yönetim Kurulunda bu konu tekrar gündeme getirilecek. Böylece oda kayıt belgelerini üç ay sonra vermeleri şartıyla esnafımıza kredi desteğinin yolu yeniden açılacak” şeklinde konuştu.

ESNAFIN YARALARI SARILACAK

Başkan Dinçer, yine açıklanan üçlü hibe desteğinin üçüncü ayağının ise global firmalardan sponsorluk sağlanmasının oluşturduğuna vurgu yaptı. Dinçer, “ Ticaret Bakanımız esnaf sanatkarlara yönelik desteklerde sadece kamu kaynaklarının değil; kamu kaynakları dışında, global firmalarla iletişime geçilerek, global firmaların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destekler verebilir, onlar üzerinde çalışmaları olduğunu açıklamıştır” dedi. Başkan Dinçer, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınından en çok etkilenen esnaf sanatkarlarımızın yaralarının sarılması konusunda atılan bu adımları önemsiyoruz. Biz hep doğrudan destek yada faizsiz kredi desteği sağlanması talebinde bulunmuştuk. Bugün kısmen de olsa bu taleplerimizin hükümet nezdinde karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu çalışmaları için Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu taleplerin karşılanması hususunda da Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA