Büyükşehir’den çevre hassasiyeti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Sera Gazı Envanteri’ni hazırlamak ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı oluşturmak için ilk paydaş toplantısını gerçekleştirdi. Veri toplamaya yönelik olarak paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda iklim değişikliğine neden olan etmenler ve çalışma boyunca izlenecek yol haritası konuşuldu.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:39

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Sera Gazı Emisyonu Envanteri’ni hazırlamak ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı oluşturmak için ilk paydaş toplantısını yaptı. Büyükşehir, Mersin genelinde sera gazı salınımlarının sayısallaştırılmasına olanak sağlamak için uluslararası standartlara ve protokollere uygun “Sera Gazı Emisyonu Envanteri Raporu” hazırlayacak.

AMAÇ SERA GAZI EMİSYON MİKTARINI HESAPLAMAK

Büyükşehir, yüklenici şirket ile hazırlayacağı Sera Gazı Emisyonu Envanter Raporu için gerçekleştirdiği ilk paydaş toplantısında 35’ten fazla kamu kurum/ kuruluşu ve STK temsilcisini ağırladı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinden oluşturulan Yönlendirme Komitesi, ilçe belediyeleri, üniversiteler, STK’lar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili temsilcileri katıldı.  İklim değişikliği ile mücadele için sürecin en önemli adımını atan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çalışma sonunda kentin sera gazı emisyonlarının kaynak ve miktarını belirleyip, sayısal verilerle ortaya koyarak, azaltım hedeflerini belirleyecek. Çalışma kapsamında, Mersin’de sera gazı oluşumuna neden olan sanayi, turizm, lojistik ve tarım gibi alanlarda analizler yapılıp, yakın gelecekte ortaya çıkabilecek tehditlere hazırlıklı olunacak. Analizler sonucunda, kent genelindeki kurum ve kuruluşlarla iklim değişikliğini en aza indirebilmek adına önemli çalışmalar yapılacak.

ÖZDEMİR: “KENTİMİZİN İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİNE OLAN ETKİ DÜZEYİ BELİRLENECEK”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Mersin’in coğrafi konumu gereği küresel iklim değişikliklerinden en çok etkilenen iller arasında olduğunu belirterek, “Kent ikliminde değişikliğin önlenmesi için bilimsel ve teknik planlar hazırlanması, iklim temelli farkındalık çalışmalarının artırılması; Mersin’in iklim geleceği açısından önem arz ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Ulusal İklim Eylem Planı’na uygun bir iklim eylem planı hazırlanması kapsamında çalışmalar başlattık. Katkılarınızla hazırlanacak olan envanter çalışması ile ilimize ait sera gazı emisyon miktarımız saptanarak, kentimizin iklim değişikliklerine olan etki düzeyi belirlenecek” dedi.

HALİSDEMİR: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ YAPABİLECEKLERİMİZİ PLANLAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in iklim değişikliğine karşı kapasitesini artırmak ve farkındalığını ortaya çıkarmak için yola çıktıklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, “İklim değişikliği ile ilgili yapabileceğimiz düzenlemeleri planlamak için bir çalışma başlattık. Bizim ilimizde sera gazı salınımına neden olan oldukça fazla alan var. Dolayısıyla ilimizin sera gazı envanterini oluşturmak istedik. İklim değişikliğinin minimumda kalması için Büyükşehir olarak nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Azaltım senaryolarını belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. Bizlere sunacağınız fikirlerle yol haritası oluşturmayı planlıyoruz. İklim değişikliğine neden olan etmenleri buradan alacağımız verilerle belirleyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından yüklenici firma EKODENGE yetkililerinden Özge Yılmaz ve Esra Koç çalışmanın amacı, yol haritası ve envanter hazırlanması ile ilgili teknik konuları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA