Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılıyor


24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “AKP iktidarları, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmakta, eğitim emekçilerini siyasi görüşlerinden dolayı baskı altına almaktadır. Mülakatlarla yıldırılan, yasal hak olan sendikal faaliyetleri suç sayılan öğretmenlerimiz; ücretli, sözleşmeli gibi kategorilerle ayrıştırılmakta ve özlük hakları tırpanlanmaktadır” dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2020 Salı 15:18

Haber Merkezi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Güçlü ve geleceğine güvenle bakabilen kuşakların bugünden hazır olabilmesi muhakkak ki büyük bir özveri ve azimle çalışan fedakâr öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Bu büyük sorumluluğun bilincinde olan değerli öğretmenlerimiz, yurdumuzun dört bir yanında, her türlü fiziksel ve manevi zorluğa karşı mücadele ederek, ideolojik eğitim dayatmasına direnerek bu onurlu mesleğin gereklerini yerine getirmeye çalışmaktadır. AKP iktidarları, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmakta, eğitim emekçilerini siyasi görüşlerinden dolayı baskı altına almaktadır. Mülakatlarla yıldırılan, yasal hak olan sendikal faaliyetleri suç sayılan öğretmenlerimiz; ücretli, sözleşmeli gibi kategorilerle ayrıştırılmakta ve özlük hakları tırpanlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER GÜVENCESİZLİĞE SÜRÜKLENİYOR

Sözleşmeli öğretmenlerin, verimli ve aktif çalışmalarını engelleyecek koşullar altında güvencesizliğe sürüklendiğini ve ücretli öğretmenlerin çoğunun asgari ücretin altında çalıştırıldığına dikkat çeken Gökçel, mesajını şöyle sürdürdü: “Eğitimin AKP eliyle ticarileştirilmesinin ardından açılan özel okulların çoğunda ise öğretmenlere ödenen ücretin bir kısmının elden geri alındığı haberleri basında görmeye alıştığımız skandallardan sadece biri haline gelmiştir. Nitelikli eğitimin ancak nitelikli öğretmenler ile mümkün olabileceğini görmezden gelen iktidarın öğretmen alımlarında objektif kriterlerden uzak, siyasal bir yaklaşım sergilenmesi eğitim sistemimize vurulan en ağır darbeyi oluşturmaktadır. Bu durum en çok bu onurlu mesleğe yıllarını vermiş öğretmenlerimizi üzmektedir. Zorluklara rağmen bu kutsal görevi fedakarca yürüten öğretmenlerimizi yaşadıkları sorunlar karşısında yalnız bırakma lüksümüz yoktur.  Bu düşüncelerle, yurdun en ücra köşelerine kadar eğitim meşalesini taşıyan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başöğretmen Atatürk ve ömrünü aydınlanmaya adamış  eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, insan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları dileğiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım  Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA