Yenişehir’de tarım ürünleri markalaştı


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in kuruluşuna öncülük ettiği Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ilk meyvelerini verdi. Yenişehir Karahacılı Nar Ekşisi, Yenişehir Değirmençay Zeytinyağı ve Yenişehir Çavak Portakal Reçeli adıyla üç ürün markalaştı.

 

Tarih : 24 Kasım 2020 Salı 15:10

Haber Merkezi

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretilecek nar ekşisi ve zeytinyağı Aralık ayında, portakal reçeli ise Şubat ayında, Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet Merkezi’nden geçerek, uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşacak. Başkan Abdullah Özyiğit, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacaklarını ve seçim öncesinde verdikleri sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim ise önümüzdeki süreçte yeni ürünlerle Yenişehir halkına hizmet vereceklerini söyledi.

 “ŞİMDİLİK ÜÇ ÜRÜNLE BAŞLADIK. HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ürünlerinin gönül rahatlığıyla tüketileceğini ve kimsenin kalitesinden şüphe etmeyeceğini vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, “Biz bölgemizde yetişen ürünleri değerlendireceğimizin sözün vermiştik. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacağız ve kollayacağız. Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet Merkezi’ni kurduk. Ve bu merkezde tüm ürünler tasdik edilecek ve onaylanacak. Üretici de tüketici de bu ürünlerin kalitesini bilecek ve gönül rahatlığıyla ürünleri tüketecek. Narenciye kenti Mersin’in portakalını değişik bir tat ile insanlara sunmamış olsak eksik bir iş yapmış olurduk. Çavak Mahallemiz portakalıyla ünlü. Çavak portakalından yapmış olduğumuz reçel çok özel, bunu her yerde bulamazsınız. Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin markası adı altında olacak. Türkiye’nin her yerinde bulabileceksiniz. Hiç kimse bu ürünlerin kalitesinden şüphe etmeyecek, çünkü arkasında Yenişehir Belediyesi olacak. Şimdilik üç ürünle başladık. Hayırlı, uğurlu olsun.”

BİRİM, “BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZÜNE YERİNE GETİRMİŞ OLDU”

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim ise “Bölgemizde yetişen ürünlerin katma değerini arttırarak, tüketiciye ulaştırmak adına Başkanımız verdiği sözü yerine getirmiş oldu. Kendisine bugüne kooperatifimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Karahacılı bölgemizdeki narları nar ekşi olarak, Değirmençay’daki zeytinlerimizi zeytinyağı olarak ve Çavak bölgemize has olan yafa portakalımızdan reçel yaparak, üç ürünü de markalaştırdık.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA