Gökyüzü çatılı okul!


Türkiye’de bir ilk olan Erdemli Deniz ve Orman Okulu Projesi dikkatleri üzerine çekti. Erdemli Kaymakamlığı Koordinesinde, Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje eğitimlerine devam ediyor. Projede 20 ekip üyesi, 56 gönüllü öğretmen yer alıyor. Projeden bin 322 öğrenci ise faydalanıyor. Proje kapsamında Erdemli ilçe sınırları içerisinde öğretmenler, öğrencilerle birlikte dersi konusuna göre yer seçerek işliyor. Öğrencilerin ders gördükleri mekanlar ise; deniz ve ormanlar.

 

Tarih : 13 Kasım 2020 Cuma 16:06

Haber Merkezi

“Doğada bulunan materyallerle, doğayla bütünleşerek, görerek, dokunarak, oyunla  öğrenen, doğayı seven ve koruyan bireyler yetiştirmek” misyonuyla yola çıkan proje patentini aldı. Proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Veli Çelik, projenin Türkiye’de bir olduğunu söyledi.

“DENİZ VE ORMAN OKULU; ÇATISININ GÖKYÜZÜ OLDUĞU BİR OKULDUR”

“Deniz ve Orman Okulu, öğrencilerin gözlemlemesini, düşünmesini, tanımasını ve anlamasını sağlayan onların oyun, deniz ve orman ile buluştuğu bir deneyim alanıdır” diyen Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Burada öğrencilerimize öğrenmelerini desteklemek için doğal yapılandırılmamış zengin uyarıcılı bir çevre sunulmaktadır.  Düzenli ve sürekli tekrar gerektirir. Öğretmenlerimiz burada öğreten değil öğrenmeye eşlik edendir. Öğretmenlerimiz doğayı, doğada bulunan yapılandırılmamış malzemeleri eğitim için nasıl kullanacaklarını keşfederler. Kısacası Deniz ve Orman Okulu öğrencilerin ve öğretmenlerin deniz ve orman ile güçlü bir bağ kurdukları duvarlarının deniz ve orman, çatısının gökyüzü olduğu bir okuldur” dedi.

PROJENİN TEMEL İLKELERİ

Projenin temel ilkelerinden bahseden Açıkyörük, “Deniz ve Orman Okulu için ideal ortam deniz kenarında ormanlık alanlardır. Bu tür alanlar doğa temelli öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için idealdir. Bu alanlarda; doğal malzemelerle çevrili keşfedilecek ve araştırılacak zengin bir çevre bulunmalıdır. Deniz ve Orman Okulu programı, yapılan gözlemlere ve öğrenciler ile uygulayıcıların işbirliğine dayanan bir yapıyla gelişen özelliğe sahiptir. Deniz ve Orman Okulu, farklı mevsimleri de içeren uzun bir süre boyunca, aynı öğrencilerden oluşan bir grupla en azından iki veya üç haftada bir kez olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilir. Deniz ve Orman Okulu, tek seferlik bir geziden ziyade, doğal bir ortam veya deniz ve ormanlık alanda gerçekleştirilen sık ve düzenli ziyaretlerden oluşan uzun vadeli bir süreçtir” sözlerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VERİLDİ

56 gönüllü öğretmenin projede yer aldığını söyleyen Açıkyörük, öğretmenlere proje başlangıcında "Deniz ve Orman Okulu Pedagojisi Eğitimi" verdiklerinin altını çizdi. Neden, “Deniz ve Orman Okulu Pedagojisi Eğitimi” verdiklerini söyleyen Açıkyörük, “Deniz ve Orman Pedagojisi Sertifikası almış öğretmenler Deniz ve Orman okulundaki endemik türleri tanır ve onların korunması için neler yapılacağını bilir. Deniz ve Orman Pedagojisi Sertifikası almış öğretmenler Deniz ve Orman Okulunda ilkyardım ve acil durumlara karşısı müdahalede bilinçlidir. Deniz ve Orman Pedagojisi Sertifikası almış öğretmenler Deniz ve Orman Okulunda doğaya zarar vermeden doğayı, doğal malzemeleri kullanarak nasıl eğitim yapılacağını öğrenir.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA