Özel Çocuklardan 10 Kasım’a özel çalışma


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklar, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” kapsamında gerçekleştirdikleri anlamlı çalışma ile duygulandırdı. Sanatsal dokunuşlarla minyatür Atatürk büstleri hazırlayan çocuklar, büstleri yıldızlı kalıpların üzerine monte edip hediyelik hale getirdi.

 

Tarih : 13 Kasım 2020 Cuma 12:14

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından özel çocukların sosyalleşmesi ve iş hayatına aktif olarak katılım sağlamaları için hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimciler, Atatürk’ü Anma Haftası’nda özel çocuklar ile birlikte anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Seramik atölyesinde yürütülen çalışmada çocuklar, minyatür Atatürk büstleri yaptı. Başarılı bir çalışmayla hediyelik hale getirilen büstler, hem aileleri hem de eğitimcileri gururlandırdı.

“O’NA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren Seramik Atölyesi Dekoratif El Sanatları Eğitmeni İlknur Erkek, “10 Kasım dolayısıyla çocuklarımızla silikon kalıplarla alçı döküm çalışması yaptık. Kalıplar kuruduktan sonra çocuklarımızla elde ettiğimiz dökümleri boyadık. Böylelikle minyatür Atatürk büstleri yaptık. Bunları daha sonra yıldız kalıpları üzerine monte edip büstleri hediyelik hale getirdik. Atatürk büstü çalışması olduğu için çocuklarımız çok onurlu ve gururlu bir çalışma ortaya koydu. Çocuklarımızın Atatürk’e olan sevgileri çalışmalarına da yansıdı. Tabi 10 Kasım’dan dolayı yüzlerindeki hüzün de eksilmedi” dedi.  Atölye çalışmasında yer alan ve yaptıkları çalışmanın gururunu taşıyan çocuklardan Zafer Çağlayan, yüreğinde büyüttüğü Atatürk sevgisini sözcüklere dökmeye çalıştı. Çağlayan, “Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Atatürk bizlere yenilikleri, eğitimi ve Türk alfabesini öğretti. O’na çok şey borçluyuz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA