Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümüne özel bir konser düzenledi. Pandemiden dolayı dinleyicisiz gerçekleştirilen konser, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Konserde Atatürk’ün sevdiği 12 şarkı seslendirildi.

 

Tarih : 11 Kasım 2020 Çarşamba 10:57

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Kongre ve Sergi Sarayı’nda özel bir konser düzenlendi. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korosundan oluşan 22 kişilik ekip, programda sahne aldı. Sahnenin şefliğini İlker Bozkurt üstlendi. Pandemiden dolayı dinleyicisiz gerçekleştirilen konser, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konserde, program sonuna dek Atatürk’e ait fotoğrafların yer aldığı bir gösterim yapıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu etkinlikte yine Atatürk’ün çok sevdiği Zeybek oyununu sergiledi. Anma etkinliğinde Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Alın Verin Bağlamamı”, “Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme”, “Çalın Davulları”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “Feraye”, “Alişimin Kaşları Kare”, “Yanık Ömer”, “Mihrali Bey”, “Kırmızı Gülün Alı Var”, “Dağlar Dağlar” ile “Vardar Ovası” seslendirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA