Ekonomi iyiyse bakan neden istifa etti?


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberlerini de değerlendiren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Sayın bakan istifa etti mi etmedi mi hala büyük bir muamma. Kritik görevdeki bir bakan istifa ediyor ve istifasını da instagram’dan duyuruyor ancak ana medyada bu konu olmuş veya tartışılmış değil. Bizlerin de kafasında bu durum hala net değil. Ekonominin iyi olduğu söyleniyordu bugüne kadar. Ekonomi iyiyse sayın bakan neden istifa etti? Ekonomi iyi değilse eğer bu istifası gerçek mi? Bundan sonra ne olacak? Geldiğimiz nokta başkanlık sistemi gibi bir sistemin nasıl tıkadığını gösteriyor Türkiye’yi. Sayın Maliye Bakanımızın da bu süreci en hızlı şekilde netliğe kavuşturmasını ve hepimizi bilgilendirmesini dilerim” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2020 Pazartesi 15:07

Necdet TAŞ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mersin İl Yönetim Kurulu ve atanan 4 ilçe başkanı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.  Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; DEVA Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, atanan 4 ilçe başkanı ve yönetimi kurulu üyeleri katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “13 Ağustos 2020 günü görevi aldık. Mersin il başkanlığı ve kurucu heyet görevini. Görevimiz Mersin’de il ve ilçe yönetimlerinin kurulması. Deva partisi böyle bir yapılanma yaptı. İlk başta genel merkezden beş kişi bizlerin seçimi için çalıştı üç dört ay daha sonra bizler il ve ilçe yönetimlerinin kurulumu için hala uğraşmakta ve çalışmaktayız. Mersin tabi biliyorsunuz büyük bir kent 13 ilçe yaklaşık iki milyon nüfusu ile 1 milyon üç yüz bin seçmen ile seçime girdik, ekonomik olarak zaten beşinci altıncı büyük kenti. Fakat fiziki yapısı coğrafi yapısıyla da bildiğiniz üzere 325 km sahili var tabi Mersin’de böyle bir yapılanmayı sıfırdan kurmak oldukça emek ve zahmet istiyor. Yaklaşık iki buçuk aylık bir süreçte de bugün sizlerin karşısına çıkacak ilk yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızı belirledik ve Mersin Valiliği’ne dilekçemizi vererek resmen Mersin İl Başkanlığımızı kurmuş olduk. Süreçte emeği geçen herkese de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızla genel başkanımızın da katılımıyla ara ara toplantılar yaptık. Tabi Mersin küçük Türkiye biliyorsunuz hepimizin yıllardır aynı sıralarda koşturduğumuz ve söylediğimiz söylemleri burada tekrar etmeyeceğim. Mersin’le ilgili hepimizin bir çok bilgisi var ama mersinde böyle bir yapıyı bir araya getirmek gerçekten kolay olmuyor çünkü küçük Türkiye, her şey var. Hem meslekleri bir araya getirmeniz gerekiyor hem de biliyorsunuz menşelileri bir araya getirmeniz gerekiyor. Mersin herkesin olduğu bir kent ama biz gerekli hassasiyeti gösterdik ve bugün aramıza katılan yönetim kurulu arkadaşlarımıza da bir kere daha teşekkür ediyorum. Neden teşekkür ediyorum ülke siyasi olarak da zor bir süreçten geçiyor biliyorsunuz. Genel başkanımızı sokakta çeviren daha 16 17 yaşındaki çocuklar bile özgürlük ve adaletten bahsediyor, internete rahat girememekten düşündüklerini paylaşamamaktan, e tabi böyle bir süreçte elini taşın altına koyan değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRK HALKININ KÖTÜLÜKLERE TAHAMMÜLÜ KALMADI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan ise, “Mersin, Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi. 9 Mart 2020 tarihinde 90 kurucu arkadaşımızla birlikte DEVA Partisi hareketini başlattık. Ve o günden bugüne 8. Ayımıza girdik. 8 ayımızın tamamı pandemi ile geçti. 8 aylık sürede çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu sadece bizim başarımız değil, ülkemizin de başarısı. Tolstoy’un çok sevdiğim bir sözü var; “Kötüler kendilerine tahammül edildiklerine daha çok azarlar.” Biz kötülüklere tahammül edemediğimizi ve bununla ilgili bir çalışma başlattığımızı duyurduk halkımıza. Pandemiyle geçen 8 ayımızda halkımızdan da çok yardım oldu. 412 ilçe başkanı atadık. 187 ilçemizde ilçe kongremizi tamamladık ve bugün 18. İl kongremizi sağlıyoruz. Biliyorsunuz seçime yeterliliği sağlamak için 41 ile ulaşmak gerekiyor. Bunu da önümüzdeki ayın ilk haftasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bu açıdan baktığımızda 9 aylık bir süreçte bir parti pandemi koşullarına rağmen kurularak teşkilatlanmış olacak. Bu Türkiye’deki en hızlı teşkilatlanma süreci. Ama bu dediğimiz gibi sadece bizim başardığımız bir şey değil. Artık Türk halkının kötülülüklere tahammülünü olmadığını gösteriyor. Yani Mersin’de, Adana’da Erzurum’da bizlere ulaşıp teşkilatımıza katılmak isteyen, gönüllü olan birçok kişi var. Geldiğimiz noktada çok rahatlıkla 18. İl kongremizi tamamlayarak sahalarda olduğumuzu sizlere gösterebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“90 KŞİYLE BAŞLADIK DEVASA BİR ORDUYA DÖNDÜK”

DEVA Partisi olarak yaptıkları kongrelerde vatandaşların kendilerini yalnız bırakmadığını ve binlerce kişinin il kongreleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Babaoğlan, “Bize destek olan binlerce kişi, evlerinden bizi takip, mevcut hükümetin korku politikalarından kaynaklı yanlarımızda olamayan ama gönlü biz de olan ya da seçim günü geldiğinde bizim yanımızda olan, oy verecek olan destekleyecek olan ama şu an bizleri izlemekte olan birçok vatandaşımızın ciddi ve ilgi alaka uyandırdı. Aslında 90 kişinin başlattığı bir hareketti bugün geldiğimiz yer 72 il başkanımız 412 ilçe başkanımız il ve ilçe yönetimlerimiz ile birlikte 10 binden fazla kişinin katıldığı devasa bir orduya dönüştü.  Yine bunun daha da büyüdüğünü göreceğiz. Şunu vurgulamak istiyorum özellikle üye olmak isteyen 100binden fazla kişi var. 9 Mart’tan bugüne 10 binden fazla üyeye ulaşmış durumda ve çok kısa bir sürede 100 binden fazla üyeye ulaşmış olacak. Kongrelerimiz devam ettiği sürece çok hızlı devam edebileceğini görebiliyoruz. Burada bugün bizimle birlikte olan, gönüllerimize, değerli basına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin desteğiyle devam edeceğiz ve inşallah başarılı olacağız. Türkiye'mizin en yeni ve en genç, en dinamik partisi Demokrasi ve Atılım partisi Türkiye’mize ve Mersine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ İYİYSE BAKAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberlerini de değerlendiren Babaoğlan, “Açıkçası bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum sayın bakan istifa etti mi etmedi mi hala büyük bir muamma.  Dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisinde olan bir ülkenin yaşadığı ekonomik kriz süreci malum. Burada bu kadar kritik görevdeki bir bakan istifa ediyor ve istifasını da instagram'dan duyuruyor ancak ana medyada bu konu olmuş veya tartışılmış değil. Bizlerin de kafasında bu durum hala net değil. Yani bu aslında bir taraftan da şunu getiriyor dün de sosyal ağlarda paylaştım ciddi yorum aldım ekonominin iyi olduğu söyleniyor bugüne kadar ekonomi iyiyse sayın bakan neden istifa etti? Ekonomi iyi değilse eğer bu istifası gerçek mi? Bundan sonra ne olacak? bunlar da tabii cevaplanması gereken sorular. Tabii sayın genel başkanımız daha önce Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye’yi içinden çıkarttığı ciddi ekonomik kriz sonrasında da içine sokmamayı başardığı ikinci bir ekonomik kriz nedeniyle hem ekonomik konusundaki bilgisi ama aynı zamanda dünyada saygınlığıyla bilinen bir lider bizim bu konuda ciddi bir lider avantajımız var. Genel başkanımız bu anlamda çok donanımlı çok bilgili. Ama ben Türkiye’nin içerisinde bulduğu ekonomik sorunu sadece ekonomik parametrelerle ve bazı faiz rakamlarını indirip artırarak düzeleceğine inanmıyorum. Türkiye’nin en büyük sorunu adalet sorunu, Türkiye’de güven sorunu var. Çünkü Türkiye o kadar büyük bir ekonomi ki anca içeriden yapılacak yatırımlarla bu işin belli bir yere kadar hafifleyeceği malum. Türkiye’ye dışarıdan yatırım gelmesi gerekiyor. Türkiye dünyaya entegre bir ülke. Dolayısıyla mevcut adalet sistemi dış yatırımcıyı Türkiye’den kaçıran bir noktaya geldi. Bırakın dış yatırımcıyı, bizim içeride, kendi cebinde parası olan yatırımcılarımız bile artık Türkiye’ye yatırım yapmak yerine, çevre ülkelere işte doğu Avrupa ülkelerine yatırım yapmaya başladı. Dolayısıyla ülkede güveni, adaleti sağlamazsanız ekonominin çözüleceğine inanmıyorum. Bunun da temel problemi adalet problemi. Dolayısıyla biz sayın genel başkanımız da açıkladı. DEVA Partisi iktidarı, DEVA Partisi göreve geldiği ilk gün itibariyle bir ay gibi kısa bir sürede ekonomiyi toparlayabileceğimizi ön görüyoruz. Bunu da net bir şekilde daha önce ciddi anlamda çalışarak, daha önceki deneyimlerimizden de bununla ilgili çok ciddi deneyimler biriktirdik. Dolayısıyla geldiğimiz nokta başkanlık sistemi gibi bir sistemin nasıl tıkadığını gösteriyor Türkiye’yi. Sayın Maliye Bakanımızın da bu süreci en hızlı şekilde netliğe kavuşturmasını ve hepimizi bilgilendirmesini dilerim” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA