Tarsus bisiklet yolları ile donatılacak


Tarsus Belediyesince 1. etap bisiklet yolunun tamamlanarak halkın kullanımına açıldığı bildirildi. Tren Garı önünde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Parkında yer alan yürüyüş yolları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan revizyon çalışmasının ardından bisiklet yolu standartlarına uygun olarak dizayn edildi. Bu çalışmayla birlikte bisiklet yolları planlamasının da ilki hayata geçirilmiş oldu.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 15:14

Haber Merkezi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın seçim meydanlarında vermiş olduğu bisiklet yolu sözünün ilk etabı tamamlanıp halkın kullanımına sunuldu. Tren Garı önünde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Parkında yer alan yürüyüş yolları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan revizyon çalışmasının ardından bisiklet yolu standartlarına uygun olarak dizayn edildi. Bu çalışmayla birlikte bisiklet yolları planlamasının da ilki hayata geçirilmiş oldu. İlk etapta 600 metre olarak planlanan bisiklet yolu, uyarıcı tabelalarla donatılarak keyifli bir sürüş imkanı sağlanacak şekilde maviye boyandı. Altyapı ve üstyapı alanında önemli faaliyetler yürüten Tarsus Belediyesi, bu projesi ile sağlıklı yaşama teşvik edici nitelik taşıyan bisiklet kullanımına da öncülük etmiş oldu. Belediyenin bu hizmeti ile bisiklet kullanarak spor yapan vatandaşların güvenle istifade edebilecekleri bir güzergâh oluşturulmuş oldu.

“ZEMİN ISLAHI DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bisiklet sürmenin insan sağlığı açısından önemli bir aktivite olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Kentimizde tesis edeceğimiz bisiklet yolları konusunda bilinçli bir şekilde hareket ediyoruz. Avrupa’da bisiklet yolları ile ilgili yazılan makaleleri dahi inceliyoruz. Bizim burada yaptığımız şey, var olan yürüyüş yolunu sağlıklı hale getirip, dönüştürmek şeklinde oldu. Standartlar göz önüne alınarak yapılan iş, özel ve anlamlı. Tüm dünya bisiklet yollarına önem vermeye başladı. Tarsus Belediyesi olarak, hem otomobil trafiğini azaltmak amacıyla hem de çevresel faktörleri göz önünde bulundurup, bisiklet dostu kent olma yolunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Oluşturduğumuz komisyonlar ve kent konseyimizin bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz. Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı önünden başlayarak Hacı Bektaşi Veli Parkı ile tren yolu arasında olan 600 metrelik yol, bizim ilk etap çalışmamız olarak halkın kullanımına açıldı. Çalışma yürütülen diğer etaplarda ise 0.5 ince asfalt ve serpme kauçuk ile malzemeler kullanmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken uygulamaların yapılacağı alanlarda zemin ıslahı da gerçekleştireceğiz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA