Pamukluk Mersin’in kaderi!


TBMM’de görüşülen Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesiyle ilgili konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Türkiye’nin tarımsal ürün ihracatında 1’inci sırada yer alan Mersin’e de pozitif ayrımcılık yaparak bu bütçeden bu dönem biraz daha fazla bir ödenek ayırmanızı talep ediyorum. Yapımı devam eden baraj ve göletlerin de biran önce bitirilmesini istiyoruz. Yapımı devam eden 5 barajı bitirdiğimiz zaman Mersin’den Antalya’ya kadar olan bütün vadiyi sulayacağız Sayın Bakanım, sizden en büyük isteğimiz bu. Bakın, Pamukluk’la ilgili Sayın Veysel Eroğlu Bakanımız temel atmada "13 Ekim 2013 saat 13.13’te açacağız." dedi. Yedi yıl geçti, sekizinci yıl; tam bitmesi mümkün değil ama biraz ödeneği artıralım bu yıl. Yani bu Pamukluk Mersin’in kaderi” dedi.

 

Tarih : 6 Kasım 2020 Cuma 13:57

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Şimşek konuşmasında Mersin’de yapımına başlanan ve tamamlanamamış baraj projelerine ve OSB’lere dikkat çekti. Türkiye'nin tarımsal ürün ihracatında 1'inci sırada yer alan Mersin'e de pozitif ayrımcılık yaparak bu bütçeden bu dönem biraz daha fazla bir ödenek ayırmasını talep eden Şimşek, “Öncelikle, Sayın Bakanımızın da Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımızın da çok büyük destek verdiği, açılışını da temel atmasını da sizlerle birlikte yaptığımız Tarsus Gıda OSB'ye ve Mut OSB'ye vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. Gıda OSB'nin altyapı yatırımları için daha büyük kaynaklara ihtiyaç var. Burada hem BOTAŞ'tan hem diğer kurumlardan hem de TEDAŞ'tan şu anda altyapı yatırımıyla ilgili birtakım sıkıntılar bizlere iletilmekte. Bu konuda da bu projenin sahibi sizsiniz, Tarım Bakanlığı olarak bu projeye diğer bakanlıklardan da destek vermenizi  talep ediyorum Sayın Bakanım” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTİYE DESTEKLER ARTTIRILSIN”

Çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılmasını isteyen Şimşek, “Yapılandırma Meclis gündeminde görüşülüyor; vergi, SSK, BAĞ-KUR. Bunun içerisinde çiftçi borçlarının olmamasını kabul edemeyiz. Bununla ilgili görüşmeler, çalışmalar yaptığınızı biliyoruz ama yapılandırmanın içerisine mutlaka çiftçi borçlarını katmanızı istiyoruz. 2020 yılı için çok karamsar bir tablo çizmiyoruz; mısırda, soyada, pamukta, buğdayda verilen destekler ve fiyatlar genel mana itibarıyla seçim bölgem olan Mersin'deki çiftçilerimizi memnun etmiştir. Yaş sebze ve meyve fiyatları yine bölgemizdeki çiftçiler açısından olumludur, geçtiğimiz yıl çok büyük sıkıntı yaşanmamıştır. Lokal ve dönemsel sıkıntılar yaşanmasına rağmen narenciyede, sebzede, meyvede, sert çekirdeklilerde üretici fiyat olarak genel manada memnundur. Sıkıntı girdi maliyetlerindedir. Çiftçilerimiz için kalem sayısını çok artırmaya gerek yok, kalemler belli. Çiftçinin en büyük sorunu su, sudan sonra elektrik, elektrikten sonra mazot ve gübre fiyatları. Çiftçi geçtiğimiz yıl itibarıyla, 2020 yılı itibarıyla sezonda fiyatlar olarak, satış fiyatı olarak çok sıkıntı yaşamadı. Burada girdi maliyetleri konusunda gerekli desteklerin verilmesini sizlerden talep ediyorum” diye konuştu.

“MERSİN’DE 5 TANE BÜYÜK BARAJ PROJEMİZ VAR”

Mersin'de, Adana'dan Antalya'ya kadar olan bütün arazinin sulanabileceği 5 tane büyük baraj projesi olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bunlara büyük emekler verildi, büyük paralar harcandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız da bunları takip ediyor, sürekli görüşüyoruz. Bu barajlardan Pamukluk yüzde 85 bitti, önümüzdeki aylar itibarıyla su tutulmaya başlanacak ama Pamukluk'ta sulama suyu projesiyle ilgili ihale maalesef iptal oldu, bu noktada sıkıntı yaşıyoruz. Pamukluk, bölgenin en büyük projesi, Mersin için Pamukluk Barajı'ndan daha büyük bir proje yok. Yani Adana'dan Erdemli'ye kadar olan bütün vadi Pamukluk Barajı'yla sulanacak, hem elektrik üretecek hem Tarsus'u, Mersin'i selden koruyacak hem de binlerce dönüm arazi sulanacak. Pamukluk projesiyle ilgili gerekli desteğin mutlaka verilmesini talep ediyoruz. Yine, Aksıfat yüzde 55'te; Alaköprü'de gövde bitti, sulama suyuyla ilgili destek istiyoruz; Değirmençay yüzde 20'de. Anıtlı Barajı var Kaledran'da, Mersin'in en son Antalya sınırında; burada ihale yapıldı ama burası da önemli bir baraj. Anıtlı Barajı'yla ilgili de mutlaka bu yıl bir kazma vurulmasını, buraya bir ödenek aktarılmasını burada talep ediyoruz. Yine, Sorgun yüzde 73 seviyesinde, yüzde 73'e gelmiş artık. Bir ufak destekle bu 5 barajı bitirdiğimiz zaman Mersin'den Antalya'ya kadar olan bütün vadiyi sulayacağız Sayın Bakanım, sizden en büyük isteğimiz bu. Bakın, Pamukluk'la ilgili Sayın Veysel Eroğlu Bakanımız temel atmada "13 Ekim 2013 saat 13.13'te açacağız." dedi. Yedi yıl geçti, sekizinci yıl; tam bitmesi mümkün değil ama biraz ödeneği artıralım bu yıl. Yani bu Pamukluk Mersin'in kaderi, OSB'ler Mersin'in kaderi” şeklinde konuştu

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA