Mersin, turizmden pay alamıyor


Mersin’in turizm yatırımlarından yeteri kadar yararlanamadığına dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Mersin’in Tarsus’tan Anamur’a kadar tamamı ören yerleriyle dolu, böyle bir tarih var elimizde. İnanılmaz bir coğrafya hem deniziyle hem sahiliyle hem tarihiyle ama maalesef Mersin bugüne kadar istenilen noktada yatırımlar alamadı. Mersin’de 8 tane turizm bölgesi ilan edildi ancak yatırımcı gelmiyor” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 15:47

Haber Merkezi

TBMM’de görüşülen turizm bütçesi üzerine söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’in  hem kültürel yönden hem de turizm açısından çok önemli olduğunu, fakat yeterince yatırım alamadığını kaydeden Şimşek, “Öncelikle, Tarsus Müzesi, tarihî Tarsus Adliye Sarayı, Silifke Cennet-Cehennem ve Mut Laal Paşa Camileri için teşekkür ediyorum. Bunların bir kısmı bitmiş, bir kısmında sona yaklaşılmıştır. Herkes kendi memleketinin tarihinin binlerce yıllık olduğunu söyler ama bizim memleketimizin tarihi insanlık tarihiyle beraber başlıyor. Hazreti Adem (AS)'ın oğlu Şit (AS) Tarsus'a geliyor, Tarsus'ta yaşıyor. Hz. Danyal'ın mezarı Tarsus'ta, Eshab-ı Kehf Tarsus'ta, St. Paul Tarsus'ta yaşamış. Dolayısıyla, insanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar aralıksız yaşamın devam ettiği bir kentten bahsediyoruz.  Mersin'in Tarsus'tan Anamur'a kadar tamamı ören yerleriyle dolu, böyle bir tarih var elimizde. İnanılmaz bir coğrafya hem deniziyle hem sahiliyle hem tarihiyle ama maalesef Mersin bugüne kadar istenilen noktada yatırımlar alamadı” diye konuştu.

“MERSİN TURİZMDE YETERLİ YATIRIMI ALAMIYOR”

Mersin'de 8 tane turizm bölgesi ilan edildiğini ancak yatırımcıların bölgeye bir türlü gelemediğini kaydeden Şimşek, “Rusya krizi, Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseler, daha sonra pandemi, darbe, her türlü olumsuzluğu yaşadık ve bir türlü Kazanlı turizm bölgesi tahsis yapılmasına rağmen hayata geçirilemedi. Birçok Turizm Bakanımız geldi geçti. Ben sizin Mersin'e bir eser bırakmanızı, bununla ilgili Mersin'e bir parantez açmanızı istiyorum. Türkiye'nin değişik bölgelerine güzel yatırımlar yapılıyor, bunlar için teşekkür ediyorum ama gerçekten Mersin, potansiyeli çok büyük olan ve maalesef bu 8 tane turizm bölgesinin hiçbir tanesinin hayata geçirilemediği bir kent. Burada Bakanlık olarak bu turizm bölgelerinden en az 2 tanesini sizin döneminizde örnek proje olarak bitirip Türk milletinin hizmetine sunmanızı ben sizlerden  rica ediyorum. Sadece Kızkalesi'ne bile bir el atsanız, sadece Kızkalesi bile belki 5-10 milyon turistin gelebileceği bir yer olur. Ben çok tarihî yer gezdim ama Anamur Ören kadar tarihin bu kadar ayakta olabildiği böyle bir bölgeyi hiç görmedim, vekil olmadan önce ben de görmemiştim bir Mersinli olmama rağmen. Binlerce yıllık tarih Anamur Ören'de ayakta Sayın Bakanım. Bunlara destek vermenizi bekliyorum ben” şeklinde konuştu.

 “GİRİT MUTFAĞININ TANITILMASI İÇİN KÜLTÜR EVİ YAPILMASINI İSTİYORUZ”   

İşçi Emeklileri Derneği’nin otel projesinin bürokrasiye takıldığını hatırlatan Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye İşçi Emeklileri Derneğimiz bir bütçe ayırmış, aylardır uğraşıyor ama bürokrasiyi aşamıyor, paraları hazır. "Biz İşçi Emeklileri Derneğine bir otel yapmak istiyoruz." diyorlar. Sayın Bakanımızın da bilgisi var, kendisine teşekkür ediyorum ben, bu konuda Sayın Bakanımız da çok mücadele ediyor ama maalesef bir türlü bürokrasiyi aşamıyoruz. Üçüncü derece sitten ikinci derece site çıkıyoruz, oradan başka bir problem çıkıyor, tahsiste problem yaşıyoruz yani bir yerde yatırımcı bulamıyoruz, bir yerde de hazır para var, yatırımcı var, buna da yer bulamıyoruz maalesef böyle bir sıkıntının içerisindeyiz. Ben, Türkiye İşçi Emeklileri Derneğine mutlaka Tarsus Plajı'ndan veya uygun bir yerden bir yer tahsis etmenizi ve işçilerimizin burada para hazır, ucuz bir şekilde kalabilecekleri bir mekânın hizmetlerine sunulmasını istiyorum. İşçi Emeklileri Derneğimiz de bunun çok mücadelesini veriyor, Sayın Bakan Yardımcılarımızın da bu konuda bilgisi var. Bizim bölgemizdeki Gilindire Mağarası'yla ilgili güzel çalışmalar yapıldı, onun tanıtımıyla ilgili de çalışmalar yapılıyor, yine, bizim Mersin merkez Akdeniz ilçemize bağlı bir yer. Girit kültürü bizim orada önemlidir, Girit Mutfağı önemlidir. Burada Giritlilere ait tarihî bir kale var, restore edilip burada Girit kültürünün, Girit Türklerinin mutfağının tanıtılabileceği bir kültür evinin yapılmasını istiyoruz, ben daha önceden Sayın Bakan Yardımcılarımıza da bu konuyu izah etmiştim.”

“KAYAK MERKEZİ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Çukurova Bölgesine kayak merkezi yapılmasını talep eden MHP’li Şimşek, “Koskoca Adana-Mersin'in bir kayak merkezi yok. Adana-Mersin kayak yapmaya giderse ancak Erciyes'e gidecek, gidebileceği başka bir kayak merkezi yok. Onun için, Gülek, Karboğazı bölgesine yatırım yapılmasını istiyoruz. Burada daha önceden belediyenin tesisleri vardı, onlar iyi kötü burada birtakım etkinlikler yapıyorlardı, bu bölgeye sahip çıkmaya çalışıyorlardı, şu anda onlar da bırakmış durumdalar. hazine arazisi, burası da uygun yani tahsisi yapılmış, turizm bölgesi içerisine alınmış, Adana-Mersin'e hitap edebilecek olan bir kayak bölgesi. Buranın mutlaka yatırım planına alınmasını istiyoruz. Elbette bütçeler sıkıntılı, para belki şey ama bu dönem içerisinde- Mersin'e mutlaka ciddi bir ödenek ayırmanızı bekliyoruz. 2021 Yılı Bütçesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ve sizleri sık sık Mersin'e gelmeye davet ediyorum, ziyaretlerde bulundunuz ama bunların devamının gelmesini ve bu turizm bölgelerinden mutlaka en az iki tanesinin de sizin döneminizde hayata geçirilmesini bekliyor, bütün Mersinli hemşerilerim adına saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA