Vatandaşın cüzdanını özelleştirdiler!


TBMM’de İYİ Parti Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, “Uygulanan ulaştırma projeleriyle vatandaş geçmediği köprünün, otoyolun parasını cebinden ödüyor. Bu geçiş garantisi modeli, âdeta, iktidarın vatandaşı, vatandaşın cüzdanını özelleştirmesinden başka bir şey değildir. İktidarın pandemi sürecinde aldığı önlemler kentler arası yolculukları kısıtlamışken, bu özel dönemde bile sözleşmeler askıya alınmamış ya da herhangi bir indirime gidilememiştir. Zorda olan kamu maliyesi bu yük altında ezildikçe eziliyor” dedi.

 

Tarih : 21 Ekim 2020 Çarşamba 10:53

Haber Merkezi

TBMM’de söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Sıdalı, hükümetin geçiş garantili ulaştırma projelerine tepki göstererek, “Uygulanan ulaştırma projeleriyle vatandaş geçmediği köprünün, otoyolun parasını cebinden ödüyor. Bu geçiş garantisi modeli, âdeta, iktidarın vatandaşı, vatandaşın cüzdanını özelleştirmesinden başka bir şey değildir. İktidarın pandemi sürecinde aldığı önlemler kentler arası yolculukları kısıtlamışken, bu özel dönemde bile sözleşmeler askıya alınmamış ya da herhangi bir indirime gidilememiştir. Zorda olan kamu maliyesi bu yük altında ezildikçe eziliyor. İktidar sahipleri kamu kaynaklarını daha şeffaf, daha rekabetçi, daha verimli, daha akılcı ve daha tasarruflu yöntemlerle kullanmalıydılar. Aksi hâlde, her alana sirayet eden bu yozlaşmış anlayış Türk ekonomisini bir kara delik gibi yutacak ve vatandaşlarımız on yıllar boyunca bu verimsiz ve başarısız projelerin bedelini yoksullaşma pahasına ödemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“MÜTEAHHİT YARARI YERİNE MİLLET YARARI GÖZETİLMELİ”

“Ekonominin üzerine ağır bir yük olan bu keyfî, denetimsiz, verimsiz ve akıl dışı yönteme her zaman karşı çıkacağımızın bilinmesini isteriz. Bizim istediğimiz, öncelikli ihtiyaçlarımızı gözeterek kaynaklarımızı en verimli, en şeffaf şekilde, müteahhit yararı yerine millet yararını gözeterek bir yatırım politikası uygulanmasıdır. Siz, ulaştırma politikalarında toplu ulaşımı teşvik eden, ucuz, güvenli, hızlı, verimli, sürdürülebilir bir ulaşım vizyonuna maalesef sahip değilsiniz” diyen Sıdalı, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Sizin sahip olduğunuz vizyon, vatandaşı bireysel araç kullanımına iten, dolayısıyla alınan motorlu taşıt vergileri, akaryakıt vergileri, özel tüketim vergileri, katma değer vergileri, köprü geçiş vergileriyle yandaşlara hazineden sermaye transfer etmek üzerine kurulu. Bu bir dolaylı vergilendirme stratejisidir. Dünyada kurallara dayalı bir serbest piyasaya ve güçler ayrılığına dayanan hukuk sistemine sahip demokrasilerde böyle bir şey söz konusu olamaz. Vergi doğrudan alınır, vergi kazanandan alınır. İktidarımızda, yatırımcının para kazanması değil, vatandaşın parasının nereye harcandığının önemi olacaktır. Sizse parayı, kamuya yıllık 210 milyon dolara mal olacak şekilde Osmangazi Köprüsü’nü yaparak harcıyorsunuz. Oysa bu verimsiz harcamayla gelecek yirmi yılda ödeyeceğimiz parayla bir sağına, bir soluna en az iki köprü daha yapabilirdiniz. Gördüğünüz gibi itirazımız hizmete değil, maliyetinedir. İktidarımızda Çanakkale Köprüsü’ne harcanan parayla, bu köprünün yanı sıra ya en yakın Balıkesir’e demiryolu hattı yapılır ya da Bursa üstünden tren hattı bağlanır; böylece vatandaşı ucuz, güvenli, hızlı, toplu ulaşıma eriştirir, parasının cebinde kalması sağlanırdı. Verimsiz ve vatandaşın aleyhine olan anlaşmaların tekrarlanmaması adına halkımızın refahı için son derece önemli olan önerimize destek bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA