Üretici, tüccarın insafına kaldı!


Erdemli’de domates üreticileriyle tüccarla arasında fiyat belirlemesi yapıldı. Domatesin kilosunun 2.5 TL olarak belirlendiği toplantıda konuşan üreticiler, “Bizler tüccarın eline ve vicdanına kalmışız. Ürünlerimizi alıyorlar ama ne kadar geldiğini, kaç para geldiğini, kaçtan sattığımız gösteren pusula vermiyorlar. Bizler ürünümüzün ne kadara gittiğini karımızı zararımızı bilmek istiyoruz. Tüccarlar malı satacak bize ondan sonra para verecekler. Böyle durumdan bizler şikayetçiyiz. Bizler pusulamızı istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

Tarih : 17 Ekim 2020 Cumartesi 14:47

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Genel sekreter Aydın Çiftçi, Başkan yardımcısı Akif Kar ve meclis üyesi Mehmet Şahin ile birlikte Çamlı Mahallesinde domates üreticilerini ziyaret ederek piyasa belirlemesine katıldı. Domatesin kilosunun 2.5 TL olarak belirlendiği toplantıda çiftçilerin derdini dinleyen Şahin üreticilere birlikte hareket etme çağrısına bulunarak, “Sizler birlik olmalısınız. Ürünlerinizin gerçek fiyatına satılması için güç birliği yapmalısınız. Çok zor şartlarda üretim yapıyorsunuz. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Bir isteğiniz varsa bizler elimizden geleni yaparız” dedi.

PUSULA İSTİYORUZ

Çok zor şartlarda üretim yaptıklarını ifade eden üreticiler ise, “Domates para etmezse bizler bir yıl boyunca sıkıntı çekiyoruz. Domates fidesini dikiminden hasadına kadar birçok evrede ilaç veriyoruz. Peşin para ile alamadığımız için zirai ilaç bayileri ilaçların gerçek fiyatlarından çok fazla fiyatta ilaç satıyorlar. Bazı ilaçlar ise ürünlerimize fayda etmiyor sahte ilaç geliyor diye düşünüyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğünden denetim yapmasını istiyoruz. Bizim hakkımızı arayacak olan kim varsa göreve davet ediyoruz. Bizler burada tüccarın eline ve vicdanına kalmışız. Ürünlerimizi alıyorlar ama ne kadar geldiğini, kaç para geldiğini, kaçtan sattığımız gösteren pusula vermiyorlar. Bizler ürünümüzün ne kadara gittiğini karımızı zararımızı bilmek istiyoruz. Tüccarlar malı satacak bize ondan sonra para verecekler. Böyle durumdan bizler şikayetçiyiz. Bizler pusulamızı istiyoruz” dediler. ADEM GÜNEŞ’İN HABERİ

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA