ÖYKÜ’YE UMUT OLUN!


Mersin’in Anamur İlçesinde yaşayan Sühal-Hasan Elmalıca çiftinin SMA hastalığıyla mücadele eden 23 aylık kızı Öykü’nün tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. Bir buçuk yıldır hastalıkla mücadele eden Öykü’nün hayata tutunabilmesi için iş insanlarının desteğine ihtiyacı var. Sühal-Hasan Elmalıca çifti, kızları Öykü’nün SMA hastalığı nedeniyle ayakta duramadığını belirterek, ABD’deki gen tedavisi için 2,3 milyon dolar yani Türk parasıyla 18 milyon 170 bin lira gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 14 Ekim 2020 Çarşamba 12:38

TEDAVİ İÇİN AMERİKA’YA GİTMELERİ GEREKİYOR

Tedaviyi karşılayabilmek için gerekli izinleri alarak yardım kampanyası başlattıklarını ancak şu ana kadar toplanan yardımların yeterli olmadığını Elmalıca çifti, “Kızımız bir buçuk yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor. Öykü’nün hayata tutunabilmesi için yardıma ihtiyacımız var. Bu hastalık yutma solunum gibi bütün istemli kasları etkileyen ilerleyici ve ölümcül nitelikte bir kas hastalığı. Bu hastalığın tedavisi için Amerika’da ZOLGENSMA adında bir ilaç var, bu tedavi ile ilk kez genetik bir hastalığa çözüm bulundu ve 1 yıldır uygulanıyor, bu ilaç henüz Türkiye İlaç Kurumu tarafından ruhsatlandırılmadığından ülkemizde uygulanamıyor, bunun için tedavinin uygulanabilmesi için gerekli ücreti toplayıp Amerika’ya gitmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ İÇİN 18 MİLYON 170 BİN TL GEREKİYOR

Tedavi için 18 milyon 170 bin TL gerektiğini ifade eden çaresiz anne-baba, yardımsever iş insanlarına seslenerek şunları söyledi: “Tedavi ücreti çok pahalı (2.3 milyon dolar) olduğu için bir bağış kampanyası başlattık ve şuan kampanya ile bu ücreti toplamaya çalışıyoruz. Ülkemizden 4 bebeğin ailesi aynı şekilde parayı toplayarak tedaviyi aldı. Amerika’da tedavi için Öykü’nün sadece 47 günü kaldı. Bizler de bu kampanya sürecinde sesimizi daha çok insana duyurmak istedik. Ancak şu ana kadar yapılan yardımlar ne yazık ki kızımız Öykü’nün tedavisini karşılamıyor. Evladımızın bir an önce tedavi olması için duyarlı vatandaşlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var.” Yardım etmek isteyenler anne Sühal Elmalıca’ya ait TR670020500009675337100001 numaralı Kuveyt Türk hesabına açıklama kısmına ‘bebek’ yazarak yardım yapabilecekler. ADEM GÜNEŞ’İN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA