Petek Büyükşehir’den, bal üreticiden


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığında, arı ürünlerini üreticiden tüketiciye doğal ve daha az maliyetle ulaştıracak olan proje kapsamında “Bal Evi” satış noktaları oluşturuluyor. Bir kısmı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ve tamamen Büyükşehir’in ustalarının ellerinden çıkan “Bal Evi” bittiğinde Mersin’in farklı noktalarına yerleştirilecek. Tanzim satış noktası niteliğinde olacak olan bu Bal Evi sayesinde tüketici tamamen doğal ve katkısız bal ürünlerine ulaşırken, üretici de ürettikleri ürünlerini doğrudan, piyasa değerinde satabilecek.

 

Tarih : 5 Ekim 2020 Pazartesi 13:43

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hayata geçirdiği “Bal Evi” projesi ile bal ve arı ürünleri üreticilerinin hayalini gerçekleştiriyor. Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne mensup üreticilerden gelen talebi değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiler için tanzim satış noktası niteliğinde imal ettiği “Bal Evi”ni, kentin farklı noktalarına yerleştirecek ve üreticiler doğal ürünlerini ilk elden tüketicilere ulaştırabilecek. Bal Evi’nin Projesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Projeler Şube Müdürlüğü tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tarsus Gençlik Kampı’nda yer alan geri dönüşüm atölyesinde bir kısmı geri dönüşüm malzemelerinden en az maliyetle üretilen Bal Evi, üreticinin umudu olacak.

“MERSİN HALKI BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİNE DAHA GÜVENİLİR ŞEKİLDE ULAŞACAK”

Büyükşehir ustalarının hünerli ellerinden çıkan Bal Evi, ilk etapta Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde uygun görülen noktalara yerleştirilecek. Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından gelen talep üzerine harekete geçtiklerini ve önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, projenin tüketicinin ürüne ulaşma, üreticinin ise ürünlerini doğrudan satabilmesi açısından çok yönlü fayda sağlayacağını ifade ederek, “Burada olay tüketiciler açısından güvenli gıdaya en rahat ve kolay biçimde ulaşmak ve piyasaya göre daha ekonomik şartlarda üreticiden tüketiciye bal, propolis, arı sütü, polen gibi diğer arı ürünlerinin ulaştırılması. Mersin halkı da böylelikle bal ve diğer arı ürünlerine daha güvenilir şekilde ulaşacak” dedi.

“HEM ÜRETİCİLERİN HEM DE TÜKETİCİLERİN FAYDA SAĞLADIĞI BİR PROJE OLDU”

Üreticilerin temel problemlerinin piyasada çok fazla tağşiş ürün olması dolayısıyla ürünlerinin önemini yitirmesi ve piyasa değerinde satılmaması olduğunu söyleyen Gökçek, proje ile hem üreticinin hem de tüketicinin fayda sağlayacağını belirtti. Gökçek, “Üreticiler piyasada birçok tağşiş ürünü olan bal ürünlerinin olduğunu ve kendi ürettikleri ürünün çok bir değerinin kalmadığını düşünüyorlardı. Ancak yaptığımız bu projeyle şu anda en doğal şekilde üretmiş oldukları ürünlerini piyasa fiyatının altında satacaklar ve tüketicilere çok fayda sağlayacak. Bir de ürünler birlik tarafından piyasanın daha üst fiyatı ile alınacağı için burada hem üreticilerin hem de tüketicilerin fayda sağladığı bir proje oldu” ifadelerine yer verdi.

 “BU PROJE BİZİM BİR HAYALİMİZİN GERÇEKLEŞTİĞİNİN ÖRNEĞİ”

Bu projenin üreticilerin bir hayali olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kurt, “Bizim bir hayalimizin gerçekleştiğinin örneği bu. Biz yaklaşık 4 bin üyeye sahip bir birliğiz. Bizim en büyük sıkıntımız üreticilerimizin ürettiği ürünlerini değer fiyatında pazar bulamamasıydı. Üretici üretiyor ama piyasadaki birçok tağşiş ürünlerden dolayı diğer fiyatına satışını gerçekleştiremiyordu. Halkımız da arı ve arı ürünlerini doğru adres bulma yönünde bir arayış içerisindeydi. Bu projeyle biz, ürettiğimiz, birçok teste tabi tutulmuş ve laboratuvardan geçmiş arı ürünlerinin direk halka ulaşmasını sağlayacağız” diye konuştu. Çağrılarına kulak veren ve projenin hayata geçirilmesine öncülük eden Başkan Seçer’e teşekkür eden Kurt, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çağrımıza kulak verip üreticileri dinlediği için çok teşekkür ederiz. Şu an bu konseptte Üretici Birliği’ne yapılan ve Türkiye’de ilk defa oluşan bir Bal Evi’miz olacak. Tüketici vatandaşlarımızın bize sorduğu ilk soru,  ‘Gerçek bal mı?’ İşte biz halkımıza Bal Ev’leri aracılığıyla gerçek balı şüphe etmeden ulaştırma imkanı bulacağız. Ben Bal Evi’nin yapımı aşamasında da buradaydım ama ilk gördüğümde hayranlığımı gizleyemedim. Hayal ötesi gibi bir şey görüyorum, benim gözümde öyle. Petek Büyükşehir’den, bal bizden, tüketimi de Mersin halkından” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA