Mülakat simülasyonları sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ve VM Medicalpark Hastanesi işbirliğinde sağlık alanında çalışmak isteyen adaylar ile “Mülakat Simülasyonu” gerçekleştirildi. Böylece iş arayanlara mülakat deneyimi kazandırılırken, firmaların da gelecek istihdam planlarına destek olunması amaçlandı.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 15:46

Haber  Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, yeni normal sürecinde de çalışmalarına devam ediyor. İş arayan ile işverenleri bir araya getirerek, sunduğu rehberlik çalışmaları ile kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunmayı hedefleyen Kariyer Merkezi, “Mülakat Simülasyonu” hizmetini sürdürüyor. Kariyer Merkezi ve VM Medicalpark Hastanesi işbirliğinde sağlık alanında çalışmak isteyen adaylar ile “Mülakat Simülasyonu” etkinliği gerçekleştirildi. Toplam 7 adayın katıldığı mülakat simülasyonu ile iş arayanlara mülakat deneyimi kazandırılırken, firmanın da gelecek istihdam planlarına destek sağlanması hedefleniyor.

ÖZADA:  “FİRMALARI MÜLAKAT SİMÜLASYONU PROJEMİZLE İŞBİRLİĞİNE DAVET EDİYORUZ”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi olarak iş arayanlar ve işverenlere yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getirerek, firmaları Mülakat Simülasyonu projesi ile işbirliğine davet etti. Özada, “Pandemi döneminde özellikle kurumlarımızı yeni dünya düzenine, yeni normale nasıl adapte olacağı ile ilgili çalışmalar yapıp, bölgemizde farkındalık uyandırmaya çalışıyoruz. Uzun dönemden beri yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de Mülakat Simülasyonu. Burada diğer firmalarla birlikte yapacağınız mülakatlarda sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Firmalar açısından baktığımızda da firmaların kendi insan kaynakları politikasını anlatabildiği bir ortam yaratıyoruz. Pandemi nedeniyle Mülakat Simülasyonlarını azalmıştık. Ama sosyal mesafe kurallarına uyarak sizlerle bir araya geldik. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz” diye konuştu.

TAVUKÇU: “KARİYER MERKEZİ İLE İŞBİRLİĞİNİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

VM Medicalpark Hastanesi İnsan Kaynakları Yetkilisi Hikmet Tavukçu, Kariyer Merkezi ile işbirliğini arttırarak devam ettirmek istediklerini ifade ederek, genel olarak VM Medicalpark hastanesinde çalışmak isteyen adaylarda aradıkları kriterleri, “Sağlık yönetimi veya tıbbi sekreterlik mezunu, deneyimli, kendini iyi ifade edebilen, gelen hastalara yardım sever bir şekilde bütün imkânları sunabilen ya da yönlendirebilen çalışma arkadaşlarına ihtiyaç duyuyoruz” sözleriyle anlattı. Kariyer Merkezi açıldıktan sonra kayıt oluşturan ve mülakat simülasyonuna katılan Gizem Akgüloğlu, “Bu sistemin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Güven veren bir kapı var. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Simülasyona katılan adaylardan Semih Akkılık ise geçen yıl Kariyer Merkezi’ne özgeçmişini bıraktığını belirterek, “Sağ olsunlar, çok yakından ilgilendiler. Kariyer Merkezi, bizi özel kurumlarla bir araya getirdiği için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü daha öncesinde bir bilgilendirme yaptılar. Önceki görüşmemizde aldığımız bilgiler de mülakatın içeriğinde çok etkili oldu. Öncelikle Vahap Bey’e Kariyer Merkezi’ni açtığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha fazla kişi Kariyer Merkezi’nden faydalanır ve daha çok insan işsizlikten kurtulur” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA