Osmaniye’de ‘Test’ krizi!


Misli.com 3. Lig 3. Grup’taki Osmaniyespor FK-İçel İdmanyurdu karşılaşması, ev sahibi ekibin koronavirüs testinin Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) talep ettiği şekilde olmaması nedeniyle oynanamadı. Karşılaşmayla ilgili nihai karar TFF tarafından birkaç gün içinde verilecek.

 

Tarih : 21 Eylül 2020 Pazartesi 11:10

Adem GÜNEŞ

Müsabaka öncesi yapılan eşgüdüm toplantısında, Osmaniyespor FK takımının, korona virüs için TFF tarafından istenilen burun ve boğaz sürüntü testi yerine antikor testi yaptırdığı belirlendi. Bu durum üzerine sarı-yeşilli teknik ekip ve futbolcular, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne giderek sürüntü testi yaptırırken, otobüsle stada gelen Osmaniyespor FK takımı, test sonuçlarının çıkmaması üzerine sahaya alınmadı.

HAKEMLERİ ODAYA KİLİTLEDİLER

Bunun üzerine maç saati olan saat 15.00’da, Osmaniyespor’un stada gelmediğini tespit eden Maçın Hakemi Uğurcan Gökler, ev sahibi takımın gelmemesi nedeniyle maçın iptal olduğunu tutanak altına almak istedi. Böylece İçel İdman Yurdu hükmen galip sayılarak 3 puanın sahibi olacaktı. Ancak bazı siyasiler ve Osmaniye Valisi devreye girdi ve hakem heyeti odaya kilitlendi. Hakem heyeti saat 15.50’de maçı iptal etti. İçel İdman Yurdu oyuncuları da hakem heyeti odada kaldığı süre içinde stat içinde ve soyunma odasında dolaşarak olan biteni anlamaya çalıştı. Maçın iptal edilmesi gerekirken ertelenmek istendiğini öğrenen futbolcular tepki gösterince Çevik Kuvvet ekipleri soyunma odasına girdi ve oyuncuları sahaya çıkardı. Hakem heyetinin, Osmaniyespor maça gelmiş gibi rapor tutmasının ve maçın iptal edildiğini kayıt altına almasının ardından İçel İdman  Yurdu oyuncuları stattan çıkarıldı.

OSMANİYE MAÇIN OYNANMASINI İSTİYOR

Konuyla ilgili konuşan Osmaniyespor FK Teknik Direktörü Mustafa Diliçıkık, yaşanan olaydan dolayı şaşkın ve üzüntülü olduklarını ifade ederek, “ TFF, bizden sürüntü testi istedi ancak bize antikor testi yapıldığı için sıkıntı yaşadık. Federasyon, kulüplerden sürüntü testi istiyormuş, biz ise antikor testi yaptırmıştık. Tamamen sıkıntı bundan kaynaklandı. İstenilen testi de yaptırdık ama sonuç maç saatine kadar yetişmedi. Temennimiz maçın ileri bir tarihe ertelenmesi ve oynanması” dedi.

SELÇUK DERELİ: “İÇEL İDMANYURDU HÜKMEN GALİP OLMALI!”

Spor yorumcusu ve eski hakem Selçuk Dereli yaptığı açıklamada; “İçel İdmanyurdu maç saatinde hazır, sahaya çıkıyor ancak rakip takım yok. Osmaniyespor covid-19 test prosedürüne uymadığı için sahaya çıkamadığına göre burada deplasman takımını bağlayan bir durum yok. Maçın İçel İdmanyurdu lehine hükmen galibiyet olarak tescil edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

SALTIK: “TFF’YE İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçel İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık ise, “Çeşitli yerel ve ulusal medyada yer alan ‘Futbolcular hakem odasına girmeye kalktı’ başlıklı yalan ve iftira dolu haberlere ilişkin açıklama yapma gereği duyduk. Bilindiği üzere TFF’nin tüm profesyonel sipo kulüplerine tebliğ etmiş olduğu ‘Covid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatı’ gayet açıktır. Bir takımın maçtan 72 saat önce tüm futbolcuları, teknik ve idari kadrosunun covid-19 PCR testi yaptırmaları ve ev sahibi kulübün maçtan 90 dakika önce stadyumda olması zorunludur. Osmaniyespor FK Kulübü ilgili talimat ve kurallara aykırı davranmış olup, tüm oyuncu teknik ve idari kadrosu kurallar gereği TFF yetkilileri tarafından stadyuma alınmamıştır. Bunun üzerine Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz stadyuma gelip karşılaşmanın hakemleri ve temsilcileri görüşmüş ve nedenini anlayamadığımız bir şekilde 15.00’de başlaması gereken maç saati tarafımıza hiçbir gerekçeli açıklama yapılmadan 15.30’a alınmış, saat 15.30’da da yine hakemlerin ve rakip takımın sahaya çıkmaması üzerine 16.05’te görevli TFF temsilcisi tarafından maçın tatil edildiği sahada bekleyen takımımıza bildirilmiştir. İçel İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetimi olarak, ülkece yaşadığımız pandemi sürecinde tüm futbolcularımız idari ve teknik kadromuzun sağlıkları konusunda son derece hassas davranmakta olup, önce insan sağlığı hareket etmekteyiz. Üzülerek belirtmek isteriz ki Osmaniye 7 Ocak Stadyumunda yaşadığımız durum, amacından saptırılmış ve başka bir boyuta çekilmiştir. Gerek kulübümüze asılsız ve çirkince ithamlarda bulunan yerel ve ulusal bazı medya organlarına karşı suç duyurusunda bulunmak ve gerekse de TFF Profesyonel Disiplin Kurulu’na iletmek üzere saha içi ve saha dışında yaşanan tüm süreç görüntülü olarak tarafımızca kayıt altına alınmış olup ilgili mercilere iletilecektir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA