Kayyum ataması gibi!


Yeni seçilen CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in ilk icraatı, kongresinde kendisine muhalif olanları tasfiye etmek oldu. Bu kapsamda Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Boran ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Boran, görevde alınma şeklini, hükümetin belediyelere kayyım atamasına benzeterek, “Kendi kararlarını alamayanlar, başkalarının talimatıyla bu kararı aldı” dedi.

 

Tarih : 18 Eylül 2020 Cuma 12:43

Haber Merkezi

CHP Gençlik Kolları Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet Boran, geçtiğimiz hafta göreve seçilen Alkım Sümer tarafından görevden alındığını, görevden alma kararının kendisine telefonla bildirildiğini açıkladı. Boran, çok sayıda gençle birlikte parti binası önünde yaptığı açıklamada uygulamaya tepki gösterdi. Basın açıklamasına önceki dönem Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel ile bu dönem adı il başkanlığı adaylığı için geçen ancak son anda adaylıktan çekilen Avukat Onur Berk Yılmaz da katıldı. Görevden alınma şeklini, AKP iktidarının seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atamasına benzeten Mehmet Boran, görevden alınmalarının sebebinin, il kongresinde, mevcut başkan Alkım Sümer’i desteklememek olduğunu söyledi.

“YOLDAŞLIK BİLİNCİ İLE TERS DÜŞÜYOR”

Henüz seçilmiş İl Gençlik Kolları Başkanı bile yokken, gençlik örgütünde hiçbir görevi bulunmayanların gençlik örgütlerini dizayn etmeye kalkışarak gençlik kolları başkanları ve yöneticilerini hedef göstermelerinin demokrasi, örgütlülük ve yoldaşlık bilinci ile ters düştüğünü ifade eden Boran, “Demokrasi ve adaletin bugün için bunu içine sindiremeyenlere de bir gün lazım olacağını unutmamalarını rica ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde koltuk ve makam kazananlar, Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde siyasette var olduklarını unutarak, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütlerini dizayn etmeye kalkışıp; şerefi ve onuruyla büyük fedakarlıklar yaparak azimli ve inançlı bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için koşturan gençleri sindirmeye, korkutmaya kalkmasınlar. Biz Cumhuriyet Halk Partili Atatürkçü ve devrimci gençler; bu antidemokratik uygulamalardan korkacak olsaydık, bugün Cumhuriyet Halk Partisi saflarında durarak AKP iktidarına karşı dimdik ayakta durmazdık. Bu karar, kendi kararlarını bile veremeyip; bazı seçilenler adına siyaset yaptığını iddia edenlerin talimatı ile alınmıştır. Bu karar, kendini Cumhuriyet Halk Partili gibi gösterip de aslında Cumhuriyet Halk Partili gibi davranmayanlar adına büyük bir utanç; ama biz devrimci gençler için büyük bir onurdur. Biz AKP iktidarının ahlaki çöküntü içerisindeki yönetenleri gibi değil, savaş cephelerinde kurulan köklü çınarın neferleri gibi hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA