Ölümlü kazaların oranını düşürmeyi hedefliyorlar


Mersin’in Anamur İlçesi Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören iki öğrenci, hatalı solama nedeni ile yaşanan kazalara karşı geliştirdikleri sinyalizasyon projesi ile hatalı solama ile meydana gelen yüzde 58 oranındaki kazaların yüzde 8,4’ünün ölümle sonuçlandığını bu proje ile bu oranı daha da düşürmeyi hedefliyorlar.

 

Tarih : 17 Eylül 2020 Perşembe 12:59

Haber Merkezi

Okul öğrencilerinden öğrencileri İlayda Kesici ve Nazire Zeynep Ayten’in birlikte geliştirdiği proje, virajlı yollarda önünü göremeyen araçların güvenli solama yapabilmeleri için ilerideki durumu haber veren bir sinyalizasyon sisteminden oluşuyor. 23-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılacak olan proje,   Kaymakam Mehmet Nuri Başarır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, proje öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı programda tanıtıldı. Öğrenciler, Anamur Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aysar Güven’in danışmanlığında   ‘Akıllı Ulaşım Kategorisi’ adını verdikleri projeleri ile, Türkiye genelindeki 14 bin 800 proje arasından ilk 5’e girmeyi başardılar. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen projeler kapsamında,   Finallere, hazırladıkları prototip ile 23-27 Eylül’de Gaziantep’te katılacaklardır.  Öğrenciler yarışmadan alacakları ödülleri Türkiye Şehit ve Gazileri Vakfına Bağışlayacaklarını söylediler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA