AK Parti ile CHP arasında söz düellosu sürüyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yaptığı ve iktidarı eleştirdiği açıklamaya, AK Parti İlçe teşkilatından cevap verilmesi üzerine ikinci bir açıklama daha yaparak, “Şu kadar güçlüyüz, bu kadar ekonomimiz iyi, şuna yardım yaptık, şuraya yardım uçağı indirdik, diyen bir iktidar, tenceresinde akşam ne kaynatacağım diye düşünen halkına IBAN numarası gönderiyor. O zaman sorarlar… Siz dışarıda hava atmaya kalkmak yerine, vatandaşınızın ‘yarın çocuğumun karnını nasıl doyuracağım’ endişesini giderebiliyor musunuz?” dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2020 Perşembe 12:54

Haber Merkezi

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hasan Podak’a yanıt veren CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Zaten var olan ve pandemi nedeniyle daha da derinleşen ekonomik sorunların halkı endişeye sürüklediğine dikkati çeken Başkan Varal, “Geçtiğimiz günlerde, aslına bakarsanız pek de derinlemesine bir araştırma gerektirmeyen verileri toplayarak, AKP hükümetinin güzel ülkemizi sürüklediği büyük krizin fotoğrafını çekmiştim. Pandeminin etkilerini de tartıştığım açıklamada; ülkemizde doğu batı, güney kuzey demeden; her bir etnik, dini, mezhepsel, sınıfsal kesimden insanımızın, az ya da çok ama mutlak etkilerini hissettiği derin ve yakıcı bir krizin içinde olduğumuzu vurgulamıştım Gerçek verileri ortaya koyduğum, ülke ve bölge sorunlarının çözümüne, halkımızın yaşadığı trajediye dair samimi ve nitelikli eleştirilerime verilen karşılık, trajikomik olmaktan öteye gidememiştir” ifadelerini kullandı.

“SİYASET CİDDİ BİR İŞTİR”

“Sevgili Tarsuslular, siyaset ciddi bir iştir. Siyaset literatüründe “sembol siyaseti” diye kavramlarla da tarif edilen bu siyaset yapma biçimi ülkemizi siyasetsizliğe, dolayısıyla hemen her konuda çözümsüzlüğe sürüklemiştir. Mesela bankamatik memurlarını, hani o aynı anda birkaç kurumdan maaş alan aile üyelerini bize “en vatansever, en dini bütün” olarak tanıtmaya, işten çıkarıldıklarında da mağduriyet edebiyatıyla karşımıza koymaya çalışırlar” diyen Varal, “Ya da “mega proje, kalkınma” diye pompaladıkları, yol-üstgeçit diye sabah akşam “büyük hizmet” laflarıyla dillendirdikleri işlerin altından mutlaka, halkın kursağından çalınıp tanıdık bir müteahhide ihale edilmiş milyonlar olduğu haberi çıkar. Ve ne yazık ki ülkedeki medya gücünün en az yüzde 90’ını elinde tutan yandaş medya için bunlar artık alışıldık, haber değeri olmayan havadislerdir. Hani projelerden söz ederken “dev” olarak nitelendirilen Çukurova Havaalanının durumu ne oldu? 2013’de bitmesi hedeflenen Pamukluk Barajı’nın 2020’deki vaziyeti ne? Sahil bandı projesi ve bu proje için yapılan yolun son durumu ne?” şeklinde konuştu.

“HAMASİ SÖZLERE EN GERÇEK YANIT HALKTADIR, SOKAKTADIR”

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Herhangi bir bilimsel veriye veya somut gözleme dayanmayan, toplumsal değerlerin fütursuzca aşındırılmasıyla ve ne yazık ki büyük oranda abartı, gerçekleri gizleyerek ve hamasetle kurgulanan bu siyaset yapma biçimi; halkına IBAN numarası dağıtan bir hükümetin ilçe başkanının da böylesine iddialı, cesurca ekonomi-pandemi yönetimi güzellemesi yapmasına olanak tanıyabiliyor. Hamasi sözlere en gerçek yanıt halktadır, sokaktadır. Bugünün gerçeği fabrikalardaki işçilerin, tarlalardaki çiftçilerin, okullarında eğitimden mahrum kalmış çocuklarımızın ve gençlerimizin, hastanelerdeki sağlık çalışanlarının canhıraş hayatta kalma, hayatta tutma çabasındadır. Halkımızın aklında ve vicdanında yer alan rakamlar; CHP’li belediyelerin; kapı kapı dolaşıp dağıttığı gıda kolileri, hijyen paketleri, bebek yardım kitleri, ev ev çocuklarımıza dağıttığı sütler, belediye tesislerinde ağırlanan sağlık çalışanları, evde sağlık hizmetiyle aralıksız her gün yanlarında olduğumuz bakıma muhtaç yaşlı ve hastalarımız, eğitim desteği alamayan çocuklarımıza sunduğumuz kurs ve maddi eğitim destekleri, aşhanemizde pişen yemekle sofrasını doldurabilen ve sizin ekonomi politikalarınızla bir lokma ekmeğe muhtaç kalmış insanlarımızdan duyduğumuz teşekkür sayıları kadardır. Bizim rakamlarımız; iktidarınızın betonundan, bankamatikten sıfır emekle trink para çekenleriniz, yandaş müteahhitlere verilmiş devasa ihale tutarlarınız gibi sahte değil; et, kemik, can, vicdan kadar gerçek rakamlardır. Eminiz ki siz de farkındasınız…  Geliyor gelmekte olan. Halkın iktidarı yerelden merkeze gümbür gümbür yükseliyor. Halk; koca koca afişlerle, ağız dolusu sembol ve hamasetle, televizyonlarınız, gazetelerinin ve her sabah yalanınızı yeniden ve daha da büyük rakamlarla haykıran şakşakçılarınıza rağmen size inanmıyor. Fabrikalardan, tarlalardan, okullardan, evlerden; sevgiyle, adaletle, canla başla, azim ve vicdanla halkın iktidarı yükseliyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA