TUTUKSUZ YARGILANACAK


Mersin’de, 3 öz kızını senelerce istismar ettiği ortaya çıkan ve tutuklu yargılanan S.D adlı şahıs, Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edildi. Sanığın tutuksuz yargılanacak olmasına tepki gösteren Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, sanık yakınlarının, mağdur kız kardeşleri ve eşlerini tehdit ettiğini belirterek “Bu tutuksuz yargılama kamu vicdanına atılmış büyük bir yaradır. Bu aileler güvende olmayacaklar” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:24

TAHLİYE EDİLDİ

Mersin’de yaşayan H.G. (34), S.D. (30) ve S.D., (28) adlı kardeşler, öz babaları S.D tarafından yıllarca cinsel istismara uğradıklarını yıllar sonra açıklama cesareti bulmuş ve açılan dava sonucunda baba S.D tutuklanmıştı. Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, sanığın tahliye edilmesi ve tutuksuz yargılanması yönünde karar çıktı. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı da 11 Kasım 2020 tarihine bıraktı. Adliye önünde konuşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkan Yardımcı ve Bölge Koordinatörü Yücel Ceylan, sanık S.D hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyetinin büyük bir sorumluluk aldığını ifade ederek, “Sanığın tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. Kasım ayında yine burada olacağız. 3 kız kardeşin yanında olacağız”

ÖZKAN: “TEHDİT EDİLDİK”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, “Bugün iki davamız vardı. Biri 11 yaşında çocuğumuzdu. Evlerine gelen babanın iş arkadaşı tarafından istismar edildi. Sanık tahliye edildi. İkinci dava çocuklukları ellerinden alınan 3 kız kardeşin davasıydı. Bu 3 kız kardeş ve eşleri çok büyük tehdit altında. Biz de bu davayı izlemek üzere Mersin’e geldiğimizde sanığın yakınları tarafından tehdit edildik. Anladık ki çocuklarımızı korumak için daha büyük bir seferberlik başlatmak zorundayız. İstismarcıları koruyanlar ve kollayanlar da istismarcılar kadar suçludur. Bu tutuksuz yargılama kamu vicdanına atılmış büyük bir yaradır. Bu aileler güvende olmayacaklar” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA