CHP’li Gökçel: "Çocuklarımız eğitimin uzağında kaldı”


CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, koronavirüs pandemisi nedeniyle gündeme gelen ve uygulamaya konulan uzaktan eğitim ile ilgili sorunları meclis gündemine taşıdı. Gökçel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde kırsalda yaşayan öğrencilerin eğitim hakkından yeterince yararlanamayacağını iddia etti.

 

Tarih : 16 Eylül 2020 Çarşamba 10:37

Haber Merkezi

Önergesinde dünyada ve ülkemizde görülen Covid-19 salgını sebebiyle hayatın farklı alanlarında birçok değişim gerçekleştiğinin altını çizen Gökçel, “Panmdemi sürecinde alışkanlıklarımızdan yaşamsal ihtiyaçlarımıza kadar pek çok alanda yeni yaşam şekillerine adaptasyon süreci içerisindeyiz.  Eğitim alanında da alınan önlemler ile yeni bir eğitim yöntemi geliştirilmiştir. Bu kapsamda uygulamaya geçilen uzaktan eğitim kapsamında çocuklarımız internet ağı üzerinden eğitimlerine devam etmektedir. Bu sistemde birçok aksaklık yaşandığına ve yeterli hazırlığın yapılmadığına şahit olmaktayız” dedi.

“EŞİTSİZLİKLERE YOL AÇTI”

Eğitimsen’in araştırmasına da değinen Gökçel, “Eğitim Sen’in açıklamalarına göre;  EBA üzerinden yürütülen canlı derslere katılım, birçok okulda yüzde 15-20 dolaylarında kalmıştır. Öğrencilerin dersleri izlemek için gerekli teknolojik donanım ve internetten yoksun olmaları eşitsizliklere yol açmış, anayasal bir hak olan eğitim hakkı kullanılamaz hale gelmiştir. Özellikle kırsal mahalle ve köylerde çocuklarımızın internet erişimi olmadığı için anayasal bir hak olan eğitim hakkından faydalanamamaktadır” dedi.

“KAÇ ÇOCUK İNTERNET AĞINDAN YOKSUN?”

Soru önergesinde kırsalda yaşayan öğrencilerin internet ağına sahip olmamasına ilişkin endişelerine yer veren Gökçel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a kırsalda yaşayan çocukların internet ağına erişimi olup olmadığını sordu. Önergesinde  Gökçel, “Mersin ilinde internet erişimi olmayan kaç kırsal mahalle/ köy vardır? Mersin ilinde internet erişimi olmayan kaç öğrenci bulunmaktadır?” diye sordu. Türkiye genelinde internet erişimi olmayan kaç öğrenci olduğuna da önergesinde yer veren Gökçel, buna yönelik alınan önlemlerin açıklanmasını istedi.  Gökçel, “  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bu konuda işbirliğine gidilmiş midir” diyen Gökçel “gidildiyse yapılan projeler nelerdir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA