Yöresel tandır kültürü, Mezitli’de kazanç kapıları olacak


Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan tandır kültürü Mezlitlili kadınlar için önemli bir kazanç kapısı olacak. Mezitli Belediyesi tarafından Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evinde hayata geçirilen Tandır Evinde pişirilen ekmeklerin kokusu Mezitli’yi saracak.

 

Tarih : 11 Eylül 2020 Cuma 11:19

Haber Merkezi

Çevreye zarar vermemek için doğal gaz sistemiyle yapılan ve 4 tandırın yer aldığı Tandır Evinde geleneksel yöntemlerle pişirilen ekmekler, Anadolu kültürün yaşatılmasının yanında aile ekonomisine de katkı sunacak. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev ziyaretleri sırasında karşılaştığı kadınların talebi ile yapılan ve Kadın Üretici Pazarlarının yöntemiyle çalışacak olan Tandır Evi için önümüzdeki günlerde bir açılış töreni yapılacak.

KADINLAR İSTEDİ BAŞKAN TARHAN UYGULADI

Evinde ağırladığı Neşet Tarhan’dan talebinin gerçekleşmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden üretici kadınlardan Gülhan Yamaner, “Başkanımızın verdiği sözü böylesi kısa sürede yerine getirmiş olması bizi çok mutlu etti. Ben böyle bir proje sunmuştum kendisine. O da ilgilendi ve bize son derece modern tandır üretti. Burada yöresel tandır ekmeği yaparak aile bütçemize katkı sunacağız” dedi. Tandır ekmeğinin yaşamında çok büyük yeri olduğuna vurgu yapan Nurhayat Çıtırık ise, “Küçüklüğümüzden bu yana biz zaten bu işi yapıyorduk. Evlerimizde çocuklarımız ailemiz için yaptığımız tandır ekmeğimizi şimdi aile bütçemize katkı sunmak için yapacağız.  Müşterilerimizi buraya çekmeye çalışacağız. Başkanımız Neşet Tarhan’a bize bu imkânı sunduğu için teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ MEZİTLİ’DE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yöresel kültürleri Mezitli’de yaşatırken aynı zamanda kadınların üretime katılmasını da sağlamak istediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “En güzel projelerimiz vatandaşlarımızla sohbet ederken ortaya çıkan projelerdir. Mahalle ziyaretlerimiz sırasında bir kadınımızdan böyle bir talep gelince arkadaşlarımızla görüşerek yapılması talimatını verdim. Hem kültürel özelliklerini sürdürürken aynı zamanda çevreci ve modern olması için hassas davrandık. Çevreye hiçbir zarar vermeden doğalgazla çalışacak. Çok güzel bir iş çıktı. Kadınlarımız kısa bir süre sonra buradan ürettikleri ekmekleri Mezitlililere sunacaklar. Anadolu kültürünün en önemli damak tatlarından birisi olan tandır ekmeğinin kokusu Mezitli’ye yayılacak” açıklamasında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA