Vali Su, maskeyi taktı denetime çıktı


Mersin Valisi Ali İhsan Su, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği korona virüs genelgesi doğrultusunda, maskesini takıp denetime çıktı. İl protokolüyle birlikte esnafı ziyaret edip, toplu taşıma araçlarındaki denetimlere katılan Vali Su, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

 

Tarih : 10 Eylül 2020 Perşembe 13:41

Denetimlerine Hastane Caddesi'nden başlayan Vali Su'ya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek de eşlik etti. Cadde üzerindeki esnafı ziyaret ederek hem bol kazançlar dileyen hem de maske-mesafe ve hijyen konusunda uyaran Vali Su, her konuda olduğu gibi salgın konusunda da kurallara uymanın hayat kurtardığını söyledi. Toplu taşıma araçlarındaki denetimlere de katılan Vali Su, seyahat eden yolcuları maske ve mesafe konusunda uyararak, artık Türkiye'nin tamamında ev dışında maske kullanımının zorunla hale geldiği hatırlatmasında bulundu. Su, tedbirlere uydukları için vatandaşlara teşekkür etti.

"ÜÇ KURALA RİAYET EDELİM, HAYATIMIZI NORMAL OLARAK SÜRDÜRELİM"

Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, her platformda vurguladığı gibi Covid-19 ile mücadelede üç ana unsurun bulunduğunu belirterek, bunların maske, mesafe ve hijyen olduğunu söyledi. Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin genelinde de başta kendisi olmak üzere kaymakamlar, belediyeler, kolluk güçleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri olmak üzere tüm ekiplerin sahada olduğunu kaydeden Vali Su, "Hem toplu taşıma araçlarında kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ettik hem de esnafımızı ziyaret ederek kontrolleri gerçekleştirdik. Hakikaten ilimiz açısından sevindirici, kontrol ettiğimiz mekanlarda vatandaşlarımızın maske ve mesafe kurallarına uyduklarını gördük. Bu iyi bir şey. Ben buradan tekrar yinelemek istiyorum; mutlaka vatandaşlarımızın bu kurallara riayet etmesi gerekir. Bunlara riayet edilirse, hayatımızı normal devam ettirebiliriz. Artık ilimizde de ülke genelinde olduğu gibi evlerin dışında her alanda maske takmak zorunlu hale geldi. Biz bunun uygulanması için kontrollerimizi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Sosyal mesafe konusu da bu anlamda çok önemli. Çünkü bu virüs, solunum yolları ile daha çok bulaşıyor. Bir diğer dikkat etmemiz gereken konu da hijyen. Bu üçüne riayet edelim, hayatımızı normal olarak sürdürelim" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA