Yaya geçidini kullanmadılar, cezayı yediler


Mersin’de trafik polisleri, özellikle kentin trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaya geçidini kullanmayıp, yolun çeşitli bölgelerinden karşıdan karşıya geçen yayalara ceza yazdı. Bazı yayalar cezaya şaşırırken bazı vatandaşlar da yaptığının yanlış olduğunu ifade ettiler. Öte yandan ekipler, toplu taşıma araçlarında da maske denetimi yaptı.

 

Tarih : 9 Eylül 2020 Çarşamba 10:24

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yayalara ve toplu taşımalara yönelik uygulama yaptı. Özellikle kent trafiğinin yoğun olduğunu bölgelerde gerçekleştirilen denetimlerde, yaya geçidini kullanmayan yayalara ceza kesildi.

CEZAYI YİYEN ŞAŞIRDI

Yaya geçidi dışında yolun farklı bölgelerinden karşıdan karşıya geçen yayalar tek tek durdurularak, işlem yapıldı. Kimi vatandaş cezaya şaşırırken, bazı vatandaşlar da yaptığının yanlış olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise polisleri ve ceza yazıldığını gördüğü halde yine de yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçti. Polisler kurallara uymayanlara 132 lira ceza keserken, konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Yaya geçidinden geçmenin hem kendileri hem de sürücüler için risk oluşturduğunu belirten ekipler, kazaların büyük bir oranının 'insan' kaynaklı olduğunu vurguladılar.

"VATANDAŞLAR YAYA GEÇİDİNİ KULLANSIN"

Kurallara uymayarak ceza yazılan bir kadın, "Maalesef yaya geçidini kullanmadığım için ceza yedim. Ancak bunları yapmamak lazım. Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım. Hem araçlara hem de kendimize sıkıntı oluyor. Bu seferlik böyle oldu, bundan sonra dikkat ederim. Vatandaşların yaya geçidini kullanmasını öneriyorum" diye konuştu. Öte yandan trafik polisleri, toplu taşıma araçları üzerinde maske denetimi de yaptı. Tek tek arabaları durduran ekipler, minibüs ve otobüslerin içine girerek yolcuların maske takıp, takmadığını kontrol etti. Ayrıca ekipler, vatandaşları korona virüs salgınından dolayı sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaları konusunda da uyardı. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA