Mersin’de tüm fabrikalarda test uygulanmalı


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de sanayi işletmelerinde salgının hızla yayıldığını ve buna ilişkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Gökçel yaptığı açıklamada son haftalarda işletmelerde vakaların hızla arttığını fakat buna yönelik gerekli tedbirlerin alınmadığını vurguladı.

 

Tarih : 7 Eylül 2020 Pazartesi 16:27

Haber Merkezi

Geçtiğimiz hafta Mersin’de bazı fabrikalarda vaka sayısının artmasının ardından Birleşik Metal-İş ile Cimsataş arasında yapılan protokol ile tüm çalışanlara test yapılmasına karar verilmişti. Sendika ve işletmenin arasında yapılan protokole de değinen Gökçel,  “Bu işletmede yapılan testler sonucunda mevcut 750 çalışandan 130 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını gördük. Sendika ile işletmenin bu protokolü yapması çok önemli. Şuanda işletmede üretim durdurulmuş durumda. Az sayıda personelle işletme idari işlemlerini gerçekleştiriyor ve karantina düzenine geçmiş durumdalar. Mersin sanayisi ile ülkemizin lokomotifi olan kentlerden biri. Dolayısıyla fazla sayıda işletmemiz var. Bu örnekte olduğu gibi işçilerimizin sağlığını düşünerek ona göre hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

“FABRİKALARDA SALGIN KONTROL EDİLMELİ”

Önlem alınmayan her geçen gün salgının daha da kontrolden çıktığını ifade eden Gökçel, “Bu zamana kadar Mart ayından beri çeşitli önlemlerin alınması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak önerilerde bulunduk, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önerilerimizi dile getirdi. Bizler de bu önerilerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Fakat gelinen süreç gösterdi ki iktidar bazı hatalarda ısrar ediyor. İşletmelerde hangi önlemler alınmalı, yerel yönetimler ne yapmalı bunu en başından beri açıklıyoruz. Birçok esnaf, çiftçi mağdur edildi. Emekçiler ise tedbirler alınmadan fabrikalarda çalışmaya gönderiliyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. İnsanlar açlık ve ölüm arasında tercihe zorlanmamalı” dedi. Açıklamasında tüm işletmeler için bir tarama yapılmasının elzem olduğuna vurgu yapan Gökçel, “Gördüğünüz gibi 750 kişinin çalıştığı bir işletmede tarama yapılıyor ve 130 çalışanın koronavirüs testi pozitif çıkıyor. Peki diğer işletmelerde durum nedir? Bununla ilgili bir çalışma yapılmıyor. Hızlı bir biçimde tüm işletmelerde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm çalışanlar testten geçirilmelidir. Sanayinin yoğun olduğu kentimizde fabrikalarda vaka sayısının artması demek Mersin’in salgın karşısında savunmasız kaldığı anlamına gelir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA