Mersin’de KPSS Sınavında bir korona skandalı daha


Mersin’de hafta sonu gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda bir skandal yaşandı. Sınava gelen öğrencilerden biri covid 19 hastası olduğunu belirtmesine rağmen sınava alındı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Korona hastalarının veya temaslı kişilerin sınava girdiği bir ortamda tulumların, gözlüklerin ve ileri düzeydeki maskelerin kullanılması gerekirken öğretmenlerimizi tehlikeye atan ÖSYM hakkında acilen soruşturma başlatılmalıdır. Eğitim İş Sendikası olarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını ve yaşamını bu kadar değersiz gören ÖSYM’nin basiretsiz yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu yapılan basit bir hata değildir” dedi.

 

Tarih : 7 Eylül 2020 Pazartesi 13:44

Haber Merkezi

 

Mersin’de hafta sonu gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda bir skandal yaşandı. Sınava gelen öğrencilerden biri covid 19 hastası olduğunu belirtmesine rağmen sınava alındı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar,

 Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda KPSS sınavında görevli öğretmenler toplantı salonuna alındı ve sınavın iş ve işleyişi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonunda görevli öğretmenler bina sorumlusuna sınıflarda Korona hastası olup olmadığını sormuş. Bina sorumlusu hasta olmadığını hasta olsaydı. ÖSYM bize maille bildirirdi demiş. Sınav görevlileri sınıflara gidip gelen öğrencilerin kimlik kontrolünü yapmaya başlamışlar. Kontrol sırasında bir öğrenci kalkıp korona hastası olduğunu belirtmiş” ifadelerini kullandı.

 

“DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

 

“Sınav görevlileri öğrenciye sınava nasıl geldiğini sormuşlar. Hasta öğrenci 112’yi aradığını korona hastası olduğunu ve sınava götürmelerini talep ettiğini 112 servisindeki görevlinin öğrenciye kendi imkanıyla sınava gitmesini söylediğini ifade etmiştir. Salon görevlileri bina görevlisinin yanına gidip sınıfta bir öğrencinin korona hastası olduğunu bu durumda ne yapacaklarını sormuşlar. Bina sorumlusu hasta öğrencinin sınıfta sınava gireceğini yapacak bir şey olmadığını söylemiştir” diyen Boyar, “Salon görevlileri sınıfa dönüp öğrencilere başka korona hastası olup olmadığını sorduklarında neredeyse sınıfın tamamına yakının korona hastası veya korona temaslı karantinada olduğunu öğrenmişler. Sosyal Bilimler Yüksek Okulu sınav binasında diğer sınıflardaki görevlilerinde aynı şikayetle gelmesiyle anlaşılıyor ki bu binadaki öğrencilerinin çoğunun korona hastası ya da korona temaslı karantinada ki öğrencilerden oluştuğu ortaya çıkıyor ve görevli öğretmenler hiçbir tedbir alınmadan hiçbir bilgi verilmeden sağlıklarının tehlikeye atılmasından dolayı tutanak tutup oradan ayrılıyorlar. Korona hastalarının veya temaslı kişilerin sınava girdiği bir ortamda tulumların, gözlüklerin ve ileri düzeydeki maskelerin kullanılması gerekirken öğretmenlerimizi tehlikeye atan ÖSYM hakkında acilen soruşturma başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Eğitim İş Sendikası olarak öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlığını ve yaşamını bu kadar değersiz gören ÖSYM’nin basiretsiz yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Boyar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yapılan basit bir hata değildir. Öğretmen ve öğrencilerimizin doğrudan sağlığına ve hayatına kastetme eylemi vardır. Sınavda görevli öğretmenlerimiz pazartesi günü okula gideceklerdir. Bu öğretmenlerimize Korona bulaştıysa okuldaki bütün öğretmenlerimiz ve öğretmenlerimizin evlerindeki eşleri, çocukları ve akrabaları da risk altında olacaktır. Öğretmenlerimize hastalık bulaşmasından dolayı okulların açılabilmesi mümkün olmayacaktır. Bu sınıflarda görevlendirilen öğretmenlerimize acilen test yapılmalıdır. Öğretmenlerimizi kimse sahipsiz zannetmesin. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Eğitim İş Sendikası olarak konunun takipçisi olacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA