Başkan Seçer, OSB’de yatırımcılarla buluştu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda Akdeniz ilçesinin 1/5 bin ölçekli imar planı üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Başkan Seçer, “Mutlaka planlar bitecek ki yeni yollar açacağız, mutlaka planlar bitecek ki yeni yerleşim alanları, yeni sanayi alanları, yeni iş alanları yaratacağız” dedi.

 

Tarih : 3 Eylül 2020 Perşembe 14:34

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısında iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi. MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol da katıldı. Başkan Seçer,  toplantı sonrasında yaptığı açıklamada,  “Karşılıklı işbirliği ile neler yapabiliriz, bunu konuşmaya geldik. Biz size ne katkı sunabiliriz, siz bize, kente ne katkı sunabilirsiniz bunların tespiti için geldik” dedi. Toplantıda OSB’nin altyapı sorunları ile dönemsel, güncel, yapısal sorunlarının ele alındığını belirten Seçer,  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de, sivil toplum kuruluşlarının da ortak paydasının Mersin olduğunu ifade etti.

‘NE KADAR ÜRETİM, O KADAR MUTLU TOPLUM’

Başkan Seçer, “Şu bir gerçek, Mersin’de odalar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, seçilmişler, atanmışlar, önemli aktörler bir arada diyalog içerisinde olursa Mersin adına güzel işler yapılabilir diye düşünüyoruz. zamanı, kaynağı daha etkin kullanabiliriz diye düşünüyoruz. Bu sebeple bu diyalogların devam etmesinden yanayız” dedi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli tesisler olduğunu, bu tesislerin istihdama büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Seçer, “Ülke ekonomisine önemli katkılar yapıyorlar. Bu katkının Mersin’den olması Mersin’e ayrı bir değer veriyor. Bu tesislerin sayısını artırmamız lazım. Çünkü istihdam yaratmak zorundayız. Nüfus artışı bir realite. Bunun yanında nüfus artışının getirdiği ilave ihtiyaçlar var. Bir tanesi de tabii ki istihdam. Toplumsal sorunlara neden olmama adına bunu gerçekleştirmek zorundayız. Hem de üretim yaparak ülkemizi her alanda daha da geliştirecek bazı çalışmaları yapmak durumundayız. Ne kadar üretim, ne kadar ihracat, ne kadar ekonomi o kadar refah toplumu, mutlu toplum, huzurlu toplum, kültürüyle, sanatıyla, temiz çevresiyle, düzenli kentleriyle bir ülke tesis edersiniz” diye konuştu.

‘MERSİN’E YENİ GELİŞMELER SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan rutin hizmetleri sürdürürken bir yandan da Mersin’e artı değer katabilecek, Mersin’e yeni gelişmeler sağlayabilecek ve yatırımın önünü açacak çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Seçer, bu çalışmalardan birinin de 1/5 bin ölçekli nazım imar planları olduğunu kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer şunları söyledi: “Burada da bazı değerlendirmeler yaptık. Özellikle bu bölgeyi de ilgilendiren 1/5 binlik planlar üzerinde konuşuldu, Akdeniz ilçemizin en önemli, bana göre bitirilmesi gereken çalışmalarının başında geliyor. Mutlaka planlar bitecek ki yeni yollar açacağız, mutlaka planlar bitecek ki yeni yerleşim alanları, yeni sanayi alanları, yeni iş alanları yaratacağız. Bu konuda da sayın başkanlarımın katkısını, desteğini istedik. Şu anda 1/5 binlik planlar kurum görüşünde. Tarım Bakanlığı’nda. Diğer belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin de burada katkısı önemli. Sadece bu konuda değil, bürokrasiyi ilgilendiren, Ankara’yı ilgilendiren her konuda Mersin’de bütün kurumların işbirliği yapması gerekiyor ki çok daha süratli işlerimizi yapalım. Çünkü takip etmediğiniz zaman işleriniz ağır yürüyor, aksaklık oluyor ya da yatırımlarınızda, projelerinizde gecikmeler oluyor. Bütün bunların üstesinden gelmek için de mutlaka diyalog ve işbirliği gerektiğini düşünüyorum.”

ÖĞRENCİLERİN ROBOT GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gezisinde Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından tasarlanan robotların gösterisini izledi. Öğrencilerin, Mersin’in adını hem Türkiye’de, hem yurtdışında başarıyla duyurduğunu kaydeden Başkan Seçer, robot alanındaki çalışmaları dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Öğle yemeğinde, MTOSB’deki yatırımcılarla bir araya gelen Başkan Vahap Seçer, bazı fabrikalarda da incelemelerde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA