Meme estetiğinde doğru bilinen yanlışlar!


Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olup Mersin Üniversitesi’nde uzmanlığını tamamladıktan sonra gerek devlet hastanelerinde gerekse özel hastanelerde görev aldıktan sonra şimdi Mersin VM MedikalPark Hastanesinde hastaları ile buluşan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Dr. Necmettin Tütüncü ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Tarih : 1 Eylül 2020 Salı 12:24

Günümüzde meme estetiği operasyonu olan kadın sayısı her yıl katlanarak artıyor. Doğum ve emzirme dönemi tamamlandıktan sonra kadınların en çok talep ettikleri meme estetiği oluyor. Meme estetiği ise günümüzde son derece yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Meme ameliyatları ile ilgili kulaktan dolma bilgilerin kadınları yanlış yönlendirdiğini belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Necmettin Tütüncü, meme estetiği operasyonu hakkında doğru sanılan yanlışları ROTALife Dergi okuyucuları için anlattı. 

 

 

Sayın Op.Dr. Necmettin Tütüncü öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

 

 1977 yılında Trabzon’da doğdum. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Fakülteye girdiğim andan itibaren kendime en yakın gördüğüm cerrahi dal olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasını hedef belirleyerek bu amacıma ulaşmak için 2001 yılında Mersin  Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimime başladım. 2008 yılında başarılı bir şekilde ihtisasımı tamamladım. 2008-2010 yılları arasında Tokat Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinde, 2011-2013 yılları arasında Trabzon’da Özel Yıldızlıgüven Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi klinik sorumlusu olarak görev yaptım. Daha sonra Mersine dönerek 2013-2017 yılları arasında Mersin Toros Devlet Hastanesinde , 2017-2019 yılları arasında Mersin de Özel M City hastanesinde çalıştım. 2019 yılından bu yana Mersin’de VM Medicalpark hastanesinde çalışmaktayım.

Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalem var. Her sene yurtiçi ve yurtdışındaki kongre ve toplantılara katılarak kendimi sürekli geliştirmekteyim. Piezo Ultrasonik Burun Estetiği , meme-karın estetiği, VASER liposuction ile vücut şekillendirme , yüzde askı ve botoks uygulamaları  gibi özel  ilgi alanıma giren konularda birçok kurs ve kongrelere katıldım.

Türk Tabipler Birliği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği ve Estetik Yüz ve Burun Cerrahisi Derneği  üyesiyim.

 

Sizce Meme estetiği konusunda doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

 

Meme protezi konulan hastalar mamografi çektiremez: Yanlış!
Deneyimli radyoloji uzmanları yeni mamografi cihazlarıyla, kolaylıkla meme incelemesi yapabilmektedir. Silikon protezler, memenin görüntülenmesine engel oluşturmaz.
Protezlerin 10 yılda bir değiştirilmesi gerekir: Yanlış!
Yeni üretilen meme protezlerinin sorun çıkmadıkça değiştirilmesine gerek yoktur. Bazı firmalar bu konuda ömür boyu garanti vermektedir.
Hamile kalınca protezlerin çıkarılması gerekir: Yanlış!

Protez, hamileliğe ve süt vermeye engel oluşturmaz. Ancak hamilelik ve süt verme sonrası memelerde sarkma oluşabilir.

Hapla memelerim büyür :Yanlış!

Meme büyütme yöntemlerinde altın standart meme protezi ameliyatıdır. Hap yada herhangi bir kremle göğüslerin şeklinde değişiklik olmaz.

Meme estetiği operasyonundan sonra emziremem: Yanlış!

Süt bezelerine herhangi bir müdahale olmadığı için, böyle bir durum söz konusu değildir. Sütünüze zarar vermez, sütünüzü artırma ya da azaltma gibi bir etkisi söz konusu değildir. Ancak, eğer meme çok büyükse, çok az oranda kadında meme başı ile süt bezlerinin bağlantısı korunamıyor ve bu kadınlar emziremiyor.

Meme büyütme ameliyatı oldum, onun için ilerde memem sarkmaz: Yanlış!

Meme “cup” ölçüsü B cup ve üzeri kadınlarda belli bir oranda meme dokusu olduğu için yaşla beraber protezin yeri değişmese de, meme dokusu implantın üzerinden sarkabiliyor. Çok küçük memelerde sarkma görülmeyebiliyor. Sarkma durumunda dikleştirme yapmak gerekiyor.

Meme küçültme ameliyatlarından sonra çok iz kalıyor : Yanlış!

Meme küçültme operasyonunda hedeflenen en önemli şey, kadının vücuduyla uyumlu bir meme büyüklüğüne kavuşması. Küçültme operasyonundan sonra kalan iz ise çeşitli kremler, silikon jellerle minimuma indirilebiliyor. Meme başı çevresinde ve meme altı oluğuna doğru inen düz bir çizgi şeklinde iz kalıyor. Bu iz zamanla belli belirsiz bir görünüme kavuşabiliyor. Estetik operasyonlar içinde en mutlu ayrılan gruptan biri, meme küçültme talep eden hastalar oluyor.

Meme protezlerinin amacı memeyi büyütmektir: Yanlış!

Meme protezi ameliyatlarında amaç sadece memeyi büyütmek değil, şekillendirmektir.


 


 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA