Eğitimde belirsizlik sürüyor!


Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, 2020-2021 eğitim öğretim sezonunun Pazartesi günü uzaktan ve 21 Eylül 2021’de de yüz yüze başlayacağını hatırlatarak, “Bütün bunlar pandeminin seyrine göre değişiklik gösterebilir. Anamur’daki eğitim öğretim hazırlıklarımızı tamamladık. İlimiz ve İlçemizde tüm bu eğitim için okullarımızı da hazır hale getirdik. Derslik yönünden, öğretmen yönünden bir eksiğimiz yok. İnşallah Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda, eğitim öğretim yılımızı hayırlısıyla açmış olacağız” dedi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2020 Pazar 11:54

Hüseyin KIRKGÖZ

Covid 19 nedeniyle okulların yeni eğitim-öğretim yılına açılıp açılmayacağı belirsizliği sürüyor. Konu ile ilgili konuşan Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan; “İlimiz ve İlçemizde tüm bu eğitim için okullarımızı da hazır hale getirdik. Derslik yönünden, öğretmen yönünden bir eksiğimiz yok. İnşallah Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda, eğitim öğretim yılımızı hayırlısıyla açmış olacağız. Bakanlığımızın şu andaki duyurusu, 21 Eylül 2020’de yüz yüze eğitimin başlayacağı konusu net. Okullarımızda da aşağı yukarı 12 bin civarında öğrencimizi, yüz yüze eğitime hazır hale getirdik. Hiçbir sıkıntımızda yok inşallah. Henüz bize net olarak ‘Şu sınıflar gelecekler, şu sınıflar gelmeyecek” şeklinde gelen bir şey yok. Biz bütün hazırlıklarımızı 21 Eylülde eğitim öğretime başlayacak şekilde yaptık. Ama Bakanlığımız bize bu konuda gönderirse ki sosyal medyada da bazen bahsediliyor seyreltilmiş eğitim şeklinde…  Eğer öyle bir uygulama olursa ona da hazırız. Hem yüz yüze, hem de uzaktan eğitime hazırız” ifadelerini kullandı.

“OKULLARIMIZ FİZİKSEL  VE HİJYENİK OLARAK EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIR”

Konuyla ilgili belirsizliğin sürdüğünü ifade eden Mercan, “Özellikle yeni normalimizde belirttiğimiz, bazı kavramlar artık hayatımıza girdi ve bundan sonra da devam edecek. Nedir bu, maske, mesafe ve hijyen.  Bunlara uyduğumuz taktirde, tam olarak uyguladığımız taktirde, eğitim öğretimimizi de açarız, normal hayatımızı da sürdürürüz. Ama en önemli şey, bu kurallara harfiyen uymaktan geçiyor. Bu üç kurala tam manasıyla uyduğumuz takdirde, biz hastalıktan korkacağımıza, hastalık bizden korksun. Bu kurallara herkes uymak zorunda. Ben Bakanımızın bu mesajını çok önemsiyorum. 2Okullarımızı ya birlikte açacağız, ya da birlikte açmayacağız. Anamur’da okullar fiziksel ve hijyenik olarak eğitim öğretime hazır. Yaz tatili döneminde okulları belirli aralıklarla temizledik. Özellikle yüz yüze eğitimin açılacağı 21 Eylül’e  kadar da belli bir zaman dilimimiz var. Zaten şu an itibarı ile öğretmenlerimiz okulda ve bu dönem için göreve başladıkları 24 Ağustostan itibaren de hijyen çalışmalarını yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar, hiçbir eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.

12 BİN ÖĞRENCİMİZ VE 800 ÖĞRETMENLE SEZONA HAZIRIZ

 Anamurda ki eğitim öğretim kadrosu hakkında da bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan; “Aşağı yukarı 7-8 tane lisemiz, orta öğretim kurumumuz var. Her türden okulumuz var. Meslek liselerimiz, din öğretimi, orta öğretim genel müdürlüğüne bağlı okullarımız. Özellikle de bu sene Meslek liselerimize olan talep arttı. Dolayısıyla hemen hemen hiçbir öğrencimizin açıkta kalmayacağı şekilde  bir planlama yaptık.  Tüm liselerimizde geçmiş yıllara oranla, hakikten bir talep var. Bu talebi de hemen hemen karşıladık.  Hiçbir öğrencimizin açıkta kalmayacağı şekilde de bir planlama yaptık. Öğretmen sirkülasyonu devam ediyor. Zaman zaman ilçemizden giden ama ilçemize de gelen, daha çok gelen öğretmenlerimizle, 800-900 arası öğretmenimizle eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde de Mesleki Eğitim Merkezimize de öğrencilerimizin yönlendirilmesi ve nakil geçişleri ile orda da bizim beklentimizin üzerinde bir talebin olduğunu kaydeden Mercan;  “Biliyorsunuz Mesleki Eğitim Merkezlerimiz Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda, lise düzeyinde eğitim veriyor. Öğrencilerimiz oradan lise diploması alıyorlar. Bu da oraya olan talebin artmasını sağladı” diye konuştu.  Anamur’da orta okullarımızda LYS de iyi bir başarı yakaladıklarını ifade eden Mercan; “Orta okullarımızda LYS de  İlçe olarak iyi bir başarı yakaladık.  Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı seviyesi bu. Bu başarı artarak devam edecek diye düşünüyorum. İlk ve ortaokullarımızda da hiçbir derslik sıkıntımız yok.  Her türlü  şartlarda eğitim öğretim vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA