Kirli ellerinizi ve kirli dilinizi çocuklarımızdan çekin!


Yazar Musa Dinç’in çocuklara yazdığı ’Gül ve Düşün’ adlı masal kitabındaki iğrenç ifadeler tepki çekmeye devam ediyor. Kitaba ve yazarına tepki gösteren Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, çocuklara okutulan bazı kitaplarda, öğrenciler açısından zararlı terimler bulunduğuna dikkat çekerek, “Kendine eğitimci diyen, ülkemizin yazın ve edebiyat dünyasının önemli, saygın isimlerini kendine reklam aracı da yaparak bu alanda sözüm ona yazan Musa Dinç adlı şahısın kirli düşüncelerini nefretle kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin, ne şiddetin, ne tecavüzcünün, ne tacizcinin, ne de bu düşünceyi taşıyanların yanında asla olmadık, olmayacağız. Musa Dinç ve benzerleri, kirli ellerinizi, kirli dilinizi ve düşüncelerinizi çocuklarımızdan çekin. Musa Dinç’in özür dilemesi yeterli değildir” dedi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2020 Cuma 13:12

Adem GÜNEŞ

Musa Dinç tarafından yazılan ve Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan 'Gül ve Düşün' kitabının satışı, tecavüz hikayesinin tepki çekmesi üzerine durduruldu. Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüz etmesi anlatılırken, tecavüzü meşrulaştıran ifadelere yer veriliyor.  Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor.  Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

YAYINEVİ DE ÖZÜR DİLEDİ

Arı Sanat Yayınevi ise kitabın satışının ve dağıtımının 2019'da durdurulduğunu açıklayarak özür diledi. Ancak buna rağmen kitabın bazı internet sitelerinde yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bu konuda gerekeni yapacağız" denildi. Yayınevi ayrıca "Durumun düzelmesi için hukuku süreç başlamıştır. Sayfamızdan takip edebilirsiniz. Tekrardan tüm okurlarımızdan özür dileriz" açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu kitapla açıklama yaparak bakanlığın yayın ve kontrol alanında olmadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: "Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir.”

“NEFRETLE KINIYORUZ”

Kitaba ve yazarına tepki gösteren Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, “Kadına ve çocuğa şiddetin, cinsel istismarın, tacizin ve tecavüzün katlanarak arttığı bir dönemde, bu durumu olağanlaştıracak, meşrulaştıracak hiçbir dil, düşünce asla kabul edilemez. Kendine eğitimci diyen, ülkemizin yazın ve edebiyat dünyasının önemli, saygın isimlerini kendine reklam aracı da yaparak bu alanda sözüm ona yazan Musa Dinç adlı şahısın kirli düşüncelerini nefretle kınıyoruz. Eğitim Sen’in kadına ve çocuğa yönelik şiddet, Cinsel istismar, taciz ve tecavüz karşısında safı bellidir. Bu kimden gelirse gelsin Eğitim-Sen bu zihniyetle mücadele eder, asla bu zihniyetin yanında yer almaz. Eğitim Sen’in savunduğu değerler, ilkeleri ve dünya görüşü bu alanda verdiği mücadele dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de devam edecektir.  Kimden gelirse gelsin, ne şiddetin, ne tecavüzcünün, ne tacizcinin, ne de bu düşünceyi taşıyanların yanında asla olmadık, olmayacağız. Musa Dinç ve benzerleri, kirli ellerinizi, kirli dilinizi ve düşüncelerinizi çocuklarımızdan çekin. Musa Dinç’in özür dilemesi yeterli değildir. Özür yanlışlıkla yazılan bir sözcük için, noktalama için dilenebilir. Musa Dinç’in taşıdığı hastalıklı ve sapkın düşüncesinin yazı yoluyla, basılan kitap yoluyla çocuklarımıza ulaşmış olmasının özrü ve telafisi yoktur. Bu kirli bir zihniyetin dışa vurumudur. Eğitim Sen Tarsus Şubesi olarak, bu kitabı yayınlayan yayınevinin, kitabın editörünün tüm toplumdan özür dilemesi, bu şahısla yayınevi olarak yollarını ayırması, bu kitabın acilen toplatılması ve hatta hiçbir yayınevinin bundan sonra bu kişiyle çalışmaması çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA