ÇKA’dan turizm altyapısına 12 milyon TL!


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) toplam bütçesi 12 Milyon TL olan Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı’nı ilan etti. COVID-19 sebebiyle 2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı ve proje yazma eğitimleri internet üzerinden çevrimiçi yapılacak.

 

Tarih : 27 Ağustos 2020 Perşembe 16:16

Haber Merkezi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇKA Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, “Ajans olarak Çukurova Bölgesi’nde turizmi destinasyon odaklı yaklaşım çerçevesinde geliştirerek, turizmden elde edilen katma değeri yükseltmek ve bölgemizdeki turist sayısı ile turizm gelirlerini artırmak amacıyla toplam bütçesi 12 Milyon TL olan Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı’nı ilan etmiş bulunuyoruz” dedi.

EN AZ 500 BİN TL VERİLECEK

Program kapsamında, projelere asgari 500 Bin TL, azami 2 Milyon TL destek sağlanacağını vurgulayan Altunsu, uygun başvuru sahiplerini; kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ve mahalli idare birlikleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üniversiteler olarak açıkladı. Altunsu, programın önceliklerini belirlerken alt bölgelerde geliştirilebilecek turizm türlerinin dikkate alındığını ve ilçelerin buna göre tasnif edildiğini belirtti. Bu öncelikler ise; Öncelik 1: Gastronomi turizminin merkez ilçeler ve Tarsus’ta geliştirilmesi, Öncelik 2: Kültür turizminin merkez ilçeler, Tarsus, Silifke, Erdemli, Mut, Karaisalı, Pozantı, İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık'ta geliştirilmesi, Öncelik 3: Doğa turizminin Çukurova, Sarıçam, Mezitli, Toroslar, Tarsus, Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Gülnar, Çamlıyayla, İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Erdemli, Mut’ta geliştirilmesi, Öncelik 4: Ekstrem spor -macera turizminin Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Silifke, Erdemli, Mut, Gülnar, Çamlıyayla, Anamur, Yumurtalık, Karataş’ta geliştirilmesi, Öncelik 5: Deniz turizminin Silifke, Erdemli, Yumurtalık, Karataş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık’ta geliştirilmesi… Projeler için elektronik ortamda son başvuru tarihi 12 Ekim olarak belirlenirken, programla ilgili  detaylı bilgi ve başvuru rehberlerine https://www.cka.org.tr/ adresinden ulaşılabilecek. COVID-19 sebebiyle 2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı ve proje yazma eğitimleri internet üzerinden çevrimiçi yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA