Bayramlaşmaya gittiği Adana’da koronaya yakalandı


Mersin’de adeta vaka patlaması yaşanıyor. Son olarak Kurban Bayram’ında Mersin’den Adana’ya bayramlaşmaya giden bir aile koronavirüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alındı.

 

Tarih : 13 Ağustos 2020 Perşembe 11:03

Adem GÜNEŞ

Edinilen bilgilere göre Kurban bayramında eşi ve 1.5 yaşındaki kızıyla birlikte Adana’da yaşayan ailesinin yanına giden Mersin İtfaiyesinde görevli E.K burada ailesiyle bayramlaştıktan sonra Mersin’e döndü. Mersin’e döndükten sonra Adana’da yaşayan annesi, babası ve kardeşinin covid 19 belirtileri göstermesinin ardından korona testi yaptırdığını ve babasıyla kardeşinin testinin pozitif çıktığını öğrenen E.K. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine giderek ailesiyle birlikte test yaptırdı. Yapılan testlerin sonucunda E.K ve 1.5 yaşındaki kızının testi pozitif çıkarken, eşinin testi negatif çıktı. Bunun üzerine baba E.K. ve 1.5 yaşındaki kızı evde karantinaya alınarak ilaç tedavisine başlanırken, baba ile kızın durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.

ANTMEN: “MERSİN’DE GÜNLÜK VAKA SAYISI 100”

Öte yandan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, hatırlanacağı dün yaptığı açıklamasında Mersin’de hastanelerin covid 19 vakalarıyla dolup taştığını ifade ederek, “Şu an itibariyle Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi ve Erdemli Devlet Hastanesi’nden aldığımız veriler 75’i yoğun bakım hastası olmak üzere 600’den fazla pozitif ve şüpheli vakanın bu merkezlerde yattığı, üstelik son iki haftadır günlük ortalama pozitif vaka sayısının en az 100 civarında olduğu şeklindedir. Geçtiğimiz hafta içerisinde eve gönderilen pozitif vakalar ile birlikte il genelindeki sayının Bin’i aştığını da gözlemlemiş durumdayız. Mersin’de pandemi ile mücadelede en önde savaşan hekimler ve diğer sağlık çalışanlarından PCR testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısı 100’ü geçti ve her gün bu sayı hızlı bir şekilde artıyor. Sadece son bir hafta içerisinde Mersin Şehir Hastane’sinde 8 Hekim, 4 hemşire, 2 anestezi teknikeri, 1 fizyoterapist, 2 güvenlik, 1 bilgi işlem, 1 taşıma personelinin testleri pozitif çıkmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA