BİZ AYRI, SİZ AYRI OLMAZ!


Çamlıbel Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladıkları ’Çamlıbel Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi’ için Büyükşehir Belediyesi’nden istedikleri ’yetki devri’nin reddedilmesini Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına taşıyan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, projeyi birlikte yapmak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Biz, sizi bu işe sokmayacağız, kendimiz yapacağız diye bir kaidemiz de yok. Biz bunu ilçe belediyelerimizle de paylaşabiliriz. Ancak şimdi biz ayrı siz ayrı yaparsak çalışmada bir bütünlük olmaz. Neticede kent estetiği konuşuluyor. Uzman gözüyle değerlendirilmesi gereken bir proje. Her birimizin bakış açısında göre o caddeleri düzenlemeye kalktığımız zaman görsel karmaşa meydana gelir” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:56

Necdet TAŞ

Mersin'de Çamlıbel Mahallesi'nde hayata geçirmeyi planladıkları 'Çamlıbel Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi' için Büyükşehir Belediyesi'nden istedikleri 'yetki devri'nin reddedildiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bu konuyu belediye meclisinde gündeme getirdi.

GÜLTAK, ‘KONUYU MECLİSTE GÜNDEME GETİRECEĞİM’ DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Çamlıbel Derneği yönetimi ve semt esnafıyla bir araya gelen Başkan Gültak, Millet Bahçesi ve Çamlıbel Balıkçı Barınağı Projesi gibi, Akdeniz ve Mersin'e kazandırdıkları bazı projeleri anlatarak, 'Çamlıbel Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi'ni ise neden hayata geçiremeyeceklerine açıklık getirerek, “Projesi ve kaynağı hazır. TEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler bitti ve her şey hazır. Fakat Büyükşehirden istediğimiz yetki devrine olumsuz yanıt aldık. Bölgeyi ışıl ışıl hale getirip canlandıracak, kaldırım düzenlemelerinin yapılacağı, LED ışık süslemeleri ve ışıl ışıl yol aydınlatmaları ile 'Aşıklar Parkı'nın yeniden hayat bulacağı projeyi uygulamayı planladık. Atatürk Caddesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda. Uygulamayı düşündüğümüz proje için 10 Haziran 2020 tarihinde resmi yazıyla Büyükşehir Belediyesinden 'yetki devri' istedik fakat 28 Temmuz 2020'de aldığımız yanıtla talebimiz reddedildi. Bir Mersinli ve bir belediye başkanı olarak, Büyükşehir Belediyesinden gelen bu yanıt beni kendisini üzdü. Seçildiğimiz günden bu yana, Çamlıbel'in önemini bilen ve değer veren bir belediye başkanı oldum. Lütfi Elvan Bakanımızla birlikte Ulaştırma Bakanımız da buraya geldi. Şunun müjdesini verebilirim, buradaki profesyonel balıkçılar Karaduvar'a gidiyor, marina değişiyor. Yatların gelebileceği, su oyunlarının oynanabileceği bir yat limanına dönüşecek burası. Akdeniz Belediye Başkanı olarak ben yine yanınızdayım. Her şeyi hazır olan bu projeyi hayata geçiremeyeceğim için üzgünüm. Ama ben suçlu değilim, onu bilmenizi isterim. Bundan sonra sizin yapmanız gereken, bize yollanan bu cevabi yazıyı alıp, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne gidip, 'Sizin projeniz nedir, ne zaman hayata geçireceksiniz?' diye sormanız gerekiyor. Proje hayata geçirilmez ise Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme getireceğim" diye konuşmuştu.

“BEN DE KATKI SUNMAK İSTİYORUM”

Akdeniz İlçesi, Mahmudiye Mahallesi 81, 82, 83, 84, 124, 125, 126, 127, 154, 156, 750, 752, 1049 ve 9928 ada ile Cami Şerif Mahallesi 71 adanın "1. Etap Proje Alanı" olarak belirlenmesi, diğer etapların daha sonra belirlenmesi ve tüm işlemlerin 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Kanun ve uygulama yönetmeliğinde yer alan hükümler gereğince yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi ile ilgili söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, proje için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, projeyi birlikte hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, “Özellikle halk arasında Bit Pazarı ile ilgili sizden bir isteğimiz olmuştu ancak yetki vermediniz. Esnaflar proje için çok istekli ve ısrarlı. Ben yine yanınızda olurum. İsterseniz siz yapın isterseniz de ben size katkı sunayım. Çünkü buralar Akdeniz’in en hareketli yerleri. Ben de ilçemde bulunan bu yerlerle ilgili Belediye Başkanı olarak katkı sunmak isterim” dedi.

BAŞKAN SEÇER: “HER KAFADAN BİR SES GÖRSEL KARMAŞAYA NEDEN OLUR”

Başkan Seçer ise, “Bölgenin tamamıyla ilgili bir yenileme çalışması mümkün olmadığı için etap etap olarak planlamak istedik. Bu projeyi Mersin Üniversitesi ile işbirliği içerisinde götürmek istiyoruz. Şimdi burada sizin de söylediğiniz gibi Kasaplar Çarşısı var, Zafer Çarşısı var, Kırmızı Lacivert İşhanı var. Buralar 1. Etap içerisinde yer alacak. Bunları yapmak hem zaman alacak hem de maliyetli olacak. Hiçbir kaynak bulamazsak da biz bunu karşılarız. 70-80 milyonu bulabilecek güçteyiz. Burası bizim geçmişimizi temsil eden bir bölge. Biz zaten bunu bilimsel bir gözle yapıyoruz. Bürokrasi kadromuz da buna destek verecek. Bu bölgeyi etap etap dönüştüreceğiz. Biz sizi bu işe sokmayacağız, kendimiz yapacağız diye bir kaidemiz de yok. Biz bunu ilçe belediyelerimizle de paylaşabiliriz. Ancak şimdi biz ayrı siz ayrı yaparsak çalışmada bir bütünlük olmaz. Neticede kent estetiği konuşuluyor. Uzman gözüyle değerlendirilmesi gereken bir proje. Her birimizin bakış açısında göre o caddeleri düzenlemeye kalktığımız zaman görsel karmaşa meydana gelir. Bu temel prensipler çerçevesinde bizler de her türlü işbirliğine hazırız. Zaten bu konuyu komisyona havale etmem gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından konu, imar ve bayındırlık, çevre ve sağlık, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA