Kıbrıs’a tekrar su verilmeye başlandı


Anamur suyunu Geçitköy Barajı’na taşıyan borularda meydana gelen kopma aylar sonra onarıldı. Kopma nedeniyle ocak ayından beri kesilen su akışı boruların onarılmasıyla yeniden başladı.

 

Tarih : 10 Ağustos 2020 Pazartesi 14:26

Haber Merkezi

Anamur suyunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Geçitköy Barajı’na taşıyan borularda meydana gelen ‘kopma’ aylar sonra onarıldı. Kopma nedeniyle ocak ayından beri kesilen su akışı boruların onarılmasıyla yeniden başladı. Su İşleri Dairesi, önceki gün itibarıyla hatlara su verilmeye başlandığını duyurdu. Su İşleri Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Geçitköy Barajı ve Pompa Tesisleri’nde yapılan bakım, onarım ve düzenleme (revizyonlar) çalışmalarının geçtiğimiz Perşembe günü tamamlanarak, önceki gün itibariyle hatlara su verilmeye başlandığı kaydedildi.

BORULAR GEÇEN YIL SU YÜZEYİNE ÇIKMIŞTI

"Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi" olarak 2013’te başlatılıp 2015 yılında tamamlanan ve Geçitköy Barajı’na su taşıyan boru hattı 9 Ocak 2020 tarihinde patlamıştı. Borunun deniz altında askıya alındığı noktada meydana gelen kopma nedeniyle son 8 aydır çalışmalar yürütülüyordu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Diyalog’a yaptığı açıklamada su konusunda Eylül ayına kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söylemişti. Denizde meydana gelen arızanın giderilmesi için 500 metre uzunluğunda 10 adet boru üretileceğini belirten Oğuz, montajıyla birlikte 510 milyon liralık bir harcama yapılacağını söylemişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA