İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor


Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadı başladı. Bu yıl 7 bin bin ton rekolte beklenen ilçede incirin kilosu 15 liradan alıcı buldu.

 

Tarih : 3 Ağustos 2020 Pazartesi 11:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Türkiye'de piyasaya erken incir sunabilen Mut ilçesinden yaklaşık bin ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sürdürdüğünü söyledi. Şırası, tadı, aroması ve kalitesi bakımından Mut incirinin tercih sebebi olduğunu belirten Acar, "Bu yıl incirde kayıtlı ve kayıtsız toplam 4 bin dekar araziden 7 bin ton rekolte bekleniyor" dedi.

“İNCİRDEN BU YIL PARA KAZANACAĞIZ”

Üretici İsmail Kaplan, bu yıl ilk hasatta incirin kilosunu 15 liradan satışa sunduklarını belirterek, "İncir toplaması zor. Sabah güneş doğmadan kalkıyoruz. Sıcaklar başlamadan inciri toplamak zorundayız. Sıcağa kalırsak incirin sütü vücudumuzu yakıyor. Uzun kollu gömlek giymek zorundayız. Toplaması zor ama fiyatının 15 lira olması bizi sevindiriyor. Fiyatlar geçen yıllara oranla çok çok iyi. Piyasanın bu şekilde devam etmesi durumunda incirden bu yıl para kazanacağız" diye konuştu. (iHa)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA