Mersin’in ortak paydasında buluşamıyoruz!


Mersin’in güçlü lobi sorunu olduğunun altını çizen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Bir STK’nın dile getirdiği bir projeyi maalesef diğer STK’lar istemiyor. Biri seslendirip sahiplenince öbürü istemiyor. Bu hepimiz eksiğimiz ve maalesef Mersin ortak paydasında buluşup yan yana gelemiyoruz. Belki yan yana gelip konuşup sohbet edebiliyoruz ama projeler bazında yan yana gelemiyoruz. Aslında birbirimize güç vermemiz lazım. Hiçbir ayrım gözetmeden hepimizin tek ses olarak Ankara’ya baskı yapması lazım. Umarım bunu kısa sürede başarırız” dedi.

 

Tarih : 29 Temmuz 2020 Çarşamba 13:10

Necdet TAŞ

Mersin Sanayici İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ülke ve kent gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve bayramlaşma amacı ile Tenis Kulübü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“YAN YANA GELEMİYORUZ”

Toplantıda konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin’in güçlü lobi sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Mersin’de yatırımlar var ama bu yatırımlar ya ağır gidiyor ya da durmuş durumda. Bu yatırımları hızlandırmanın tek yolu güçlü lobi oluşturup Ankara’ya baskı yapmaktan geçiyor. Zaman zaman belki MTSO, OSB, Mersin Serbest Bölgesi ve diğer STK’larla bir araya geliyoruz ama güçlü bir ses olamıyoruz. Birlikteliğimizi güçlü bir lobi haline getirecek güçte değiliz. Ankara’da bir sesimiz olsun istiyoruz. Bu ses Mersin’in yatırımlarını takip etsin. Ancak bunu bir türlü oluşturamadık. Yan yana gelince hepimiz, ‘Tamam yapalım, edelim’ diyoruz ama bunu bir türlü hayata geçiremiyoruz. Mersin olarak en büyük zaaf ve eksiğimiz bu. Bir STK’nın dile getirdiği bir projeyi maalesef diğer STK’lar istemiyor. Biri seslendirip sahiplenince öbürü istemiyor. Mersin ve bölge için doğru bir projeyse hepimizin bunu sahiplenmesi gerekiyor. Benim değil, bizim olmalı. Bir STK havaalanı konusunu gündeme getirdiğin de diğer STK’lar da buna destek vermeli ancak bu maalesef Mersin’de olmuyor. Bir konteyner limanı sorunu konuşulduğun da ortak ses çıkarmalıyız. Turizm projeleri konuşulduğun da hepimiz sahiplenmeliyiz. Bu hepimiz eksiğimiz ve maalesef Mersin ortak paydasında buluşup yan yana gelemiyoruz. Belki yan yana gelip konuşup sohbet edebiliyoruz ama projeler bazında yan yana gelemiyoruz. Aslında birbirimize güç vermemiz lazım. Hiçbir ayrım gözetmeden hepimizin tek ses olarak Ankara’ya baskı yapması lazım. Umarım bunu kısa sürede başarırız. Birlikten güç doğar” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA