MERSİN LAVANTA KOKACAK


Mersin Turizmine önemli katkılarda bulunan Ulu Resort Hotel yine kalitesini konuşturmaya devam ediyor, Ulu Resort Hotelin işletmeciliğini yapan turizmci iş adamı İlhan Ulu ‘’Bölge halkına nasıl katkı sağlarız diye Ulu Ailesi olarak hep düşünüp babamızın vasiyeti olan; Memleketinize ve memleketinizin insanlarına sahip çıkın, memleket için taş üstüne taş koyan herkes, başınız gözünüzün üzerinde olsun, sözlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ülkenin diğer illerini de gezerek bölgemize en uygun faaliyetleri tespit edip bölgeye ve ekonomiye katkı sağlayacak olan Lavanta üretimi yapmaya karar verdik.

 

Tarih : 27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:49

Haber Merkezi

Bu doğrultuda Torosların eteğinde 1350 rakımda Akdeniz ikliminde yetişen kuraklıklara dayanıklı olan Lavanta ekimini başlattık. Susuz veya sulama imkanı kısıtlı, eğimli, toprak yapısı iyi olmayan hatta hiçbir şey yetiştirilemeyen kıraç arazilerde bile çok iyi verim alınması, engebeli, kullanılmayan, kırsal ve parçalı tarım arazilerinde yetiştirilebilen bitki olması nedeniyle bölge halkına da bu tarımın öncülüğünü yaparak 2 dönüm olarak başlattığımız ekim alanı bölge halkının ekim alanı da dahil olmak üzere 150 dönüme ulaşmıştır. Hem sahil turizmini canlandırması hem de yayla turizmini canlandıracağı için Doğu Akdeniz bölgesinde böyle bir faaliyet başlatmaktan gurur duyuyoruz.’’

ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Mersin'in Gülnar ilçesinde 2 yıl önce alternatif ürün olarak 2 dönümlük alana ekimi yapılan lavanta bahçesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat beraberinde Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Mut Belediye Başkanı Volkan Seker, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ve Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile lavanta bahçesini gezdi. Kaymakam Ayvat, yaptığı açıklamada, ilçede Ulu Ailesi tarafından dikimi yapılan lavanta bahçesinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Ayvat, dikimi yapılan lavantaların ilçedeki vatandaşlara yeni gelir kapısı olacağını kaydetti. Gülnar Belediye Başkanı Ünüvar da ilçede lavanta yetiştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek ilçenin lavanta ile adını duyuracağını ifade etti.

LAVANTANIN BAŞLICA FAYDALARI

 Damar sertliği, felç, kalp krizi riskini azaltır. Depresyona iyi gelir. Lavanta çayı kanın pıhtılaşmasını önler, kolesterolü düşürür.  İçeriğindeki sakinleştirici maddeler sayesinde melatonin hormonunu artırarak kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında iltihaplanmayı azaltır. Boğaz şişkinliği ve yutkunma problemlerine birebirdir. İştahı açar, sindirimi kolaylaştırır. Cilt yanığı ve güneşin cilde verdiği zararlı etkileri önemli ölçüde azaltır. Kas ağrılarını dindirir. Böbrek taşı oluşumunu önler. Vücuttaki zararlı toksinleri idrar yolu ile atar. Akne tedavisinde oldukça etkilidir.  Başta migren olmak üzere baş ağrılarına neden olan sorunların ortadan kaldırılmasında etkilidir. Astım belirtilerini hafifletir. Menopoz döneminde olan kadınlarda sıcak basmalarını azaltır. Kadınlarda menstrüasyonla ilişkili diğer semptomları azaltmaya yardımcı olur. Potansiyel antifungal özelliklerinden dolayı lavanta yağı mantar büyümesini önler.  Lavanta yağı çatlamış, kurumuş dudakları nemlendirmek için mükemmeldir.

ULU “LAVANTA BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK”

Bölgeye turizm yatırımının ardından tarımsal yatırım da yapan Ulu Ailesi, Lavanta bahçelerinin ilgi odağı olmasından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Ulu, “Geçmişinde narenciye kokusu olan Mersin artık lavanta kokacak. Bu bölgede bir ilki başarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kilosu 60 euro civarında olan bu çiçeğin yöre ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir ürün olduğunu düşünüyorum. Gelecek yıl ilham olduğumuz yöre halkı 500 dönüme yakın ekmeyi planlıyor. Bu da bizim gurur kaynağımız oldu. Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanlarımıza bu yatırımımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA